Pokaż wyniki od 1 do 10 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To jaki wg Ciebie aparat ma dobry Af a zwłąszcza boczne i jakich szkieł używasz? Jestem ciekaw.

Ja w swoim 5DII używam bocznych i w większości przypadków trafia tam gdzie widać w wizjerze a centralny jest bardzo precyzyjny i absolutnie nie potrzebuje wspomagania z lampy.
    Od dwóch lat mam 5DII,wcześniej przez 3 lata 5D, jeszcze wcześniej jakieś cropusie, ze szkieł używam głównie 50/1,4 czasem 24-70/2,8.
    5DII w reporterce zrobiłem jakieś 30tys. zdjęć, starszą piątką więcej.
    Bocznych nie używam,bo obiektyw jeździ twoja-moja, więc w reporterce całkowicie odpada...
    Zatem tylko centralny.

Podobno Nikon ma AF, ale nigdy nie miałem na własność...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

velviana to może lepiej przesiasć się na serie 1D. Nie od dziś wiadomo, że seria 5D do reportażu nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem a 1D w reporterce spisują się lepiej.

U mnie boczne punkty "bładzą" w tą i spowrotem tylko przy słabym świetle. W dobrych warunkach trafiają bez szukania z 35L ale już z 85/1.8 nie jest tak kolorowo na bocznych, chociaż w portrecie to nie przeszkadza.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    velviana to może lepiej przesiasć się na serie 1D. Nie od dziś wiadomo, że seria 5D do reportażu nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem a 1D w reporterce spisują się lepiej.
    Nie ma takiej opcji o przesiadce,bo w 1D jest inny obrazek niż w piątkach.
    Reausumując 5D i 5DII mają dobry obrazek, ale można zapomnieć o bocznych punktach autofokusa i lepiej nauczyć sie skutecznie przekadrowywać-niestety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    Nie ma takiej opcji o przesiadce,bo w 1D jest inny obrazek niż w piątkach.
    Reausumując 5D i 5DII mają dobry obrazek, ale można zapomnieć o bocznych punktach autofokusa i lepiej nauczyć sie skutecznie przekadrowywać-niestety.
    to kup se 1ds bedziesz mial obrazek, af, szczelnienie...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    to kup se 1ds bedziesz mial obrazek, af, szczelnienie...
    Nie o tym mowa co mogę sobie kupić, tylko o tym jakie jest 5D (II).
    A nazywanie w tych aparatach bocznych punktów sprawnym autofokusem to semantyczna nonszalacja.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    Nie o tym mowa co mogę sobie kupić, tylko o tym jakie jest 5D (II).
    A nazywanie w tych aparatach bocznych punktów sprawnym autofokusem to semantyczna nonszalacja.
    Nie mam 5DII a 5DI i uważam podobnie jak Ty. Boczne punkty to nieporozumienie a i środkowy pozostawia baaaaardzo wiele do życzenia.

Domyślnie

Nie rozumiem narzekania na AF w 5DII. Jak dla mnie jest on zupełnie w porządku i jeszcze nigdy nie przysporzył mi żadnych problemów. Jeśli środkowy punkt pozostawia wiele do życzenia, to wątpię, abyście w jakimkolwiek aparacie trafili na AF, który spełniłby Wasze wszystkie zachcianki.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uprawnienia umieszczania postów