Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Sprawdź Czy Masz Profesjonalny Aparat!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    ]

A tam dławiki - miałem taką płytke z 'koronką' kondziorów wokół procka - na metr potrafiły w czasie wystrzału wyrzucić swoje wnętrze...:rolleyes:
    Nie trzeba było odwrotnie podłączać do zasilania :-)

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    O Jezu, najpierw było FF/BF i okazało się, że prawie wszyscy mają skopane body albo obiektyw, a teraz pewnie każdy będzie pilota fotografował. A może by tak w plener się wybrać, czy jakieś normalne zdjęcie zrobić? Co wy na to?

Daniel
    Takie zachaowanie kojaży mi się zawsze z " syndromem stydenta 3 roku medycyny "
    Wie już dośc dużo jak rozpoznawać choroby , wie jakie są objawy itd. i co się okazuje :
    jest chory na wszystko !!! począwszy od świnki , do raka piersi ( jeżeli ma piersi )

pozdrawiam
    20D , latarka i jakieś szkło

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez po_lak
    Heh... PC World to takie własnie profesjonalne pismo.
    Pamietam test płyt głównych jakos bardzo, bardzo dawno temu.
    Im płyta miała więcej kondensatorów zlokalizowanych w pobliżu gniazda procesora, tym wyższe noty dostawała, o czym redakcja otwarcie napisała . Tłumaczyli to bodajże jakością prądu i odfiltrowywaniem zakłóceń. No ale bez przesady....
    to moja jest bardzo dobra. Ma tyle kondensatorów blisko, że ledwo da się radiator założyć :> niektóre kondensatory trzeba delikatnie odginać :>
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Nie trzeba było odwrotnie podłączać do zasilania :-)
    Pozdr
    Heh, tak to mi się tylko do dysku udało wtyczkę włożyć... bez prądu ofcourse

A kondziory to tak w tygodniowych odstępach mniej więcej - a lepsze to, niż strzelanie z kapsli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Heh, tak to mi się tylko do dysku udało wtyczkę włożyć... bez prądu ofcourse

A kondziory to tak w tygodniowych odstępach mniej więcej - a lepsze to, niż strzelanie z kapsli
    Ja miałem już "przyjemność" uświadczenia świstu kondziora 10.000uF koło ucha (wyrwało obudowę z płytki)..... a ile sprzątania było w domu.... (spagetti)

Pozdr
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 02-11-2005 o 16:43
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus

Test jest prosty: weźmy ze sobą do sklepu... pilot do telewizora, wycelujmy go w obiektyw i naciskając klawisze zróbmy mu zdjęcie lub, jeszcze lepiej, nagrajmy film. Jeżeli producent zadbał o to, by aparat wycinał pasmo podczerwieni, dioda w pilocie powinna pozostać ciemna. W takim wypadku możemy być pewni, iż elektronika jest dobrej jakości. Kiedy natomiast zauważymy, jak dioda w pilocie się zapala, wtedy aparat należy uznać za produkt mało profesjonalny i przeznaczony raczej na rynek konsumencki.
    ROTFL
    smiejcie sie smiejcie... oni maja w tym ciutke prawdy... moze nie tyczy sie to az tak bardzo dSLR ow ale kompaktow tak.....

jesli chodzi o dSLR y to kazdy z modeli ma wbudowany filtr IR przed matryca ktory nie zatrzymuje calosi swiatla podczerwonego... w przyp. dSLR lepiej sprawdzic obiektywy....

dla osob nudzacych sie oraz posiadajacych 50/1.8 oraz tamrona 28-75/2.8 male zadanko ustawcie aparat na statywie a w aparacie ustawcie czas na 15s a przeslone na 2.8 .... w pomieszczniu powinno byc zupelnie ciemno wezcie pilot np od telewizora i po otwarciu migawki swieccie pilotem az migawka sie zamknie.... zrobcie to dla obu obiektywow i porownajcie wyniki testu na ekranie monitora....

wplywu swiatla IR na zdjecia nie bede pisal... nie widze potrzeby... powiem tylko, ze lepsze obiektywy maja naniesione na soczewke filtry miedzy innymi IR a tanioszka.... nie ma IR`a

ale sie rozpisalem.... dobrej zabawy ;-)
    pozdrawiam
    Metus

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

hurra ! znowu testy !
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    hurra ! znowu testy !
    nie mam tamrona z przyslona 2.8, buuuuu :-( i co ja biedny zrobie?
    Dajcie jakis test zastepczy, cokolwiek...

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Test jest prosty: weźmy ze sobą do sklepu... pilot do telewizora, wycelujmy go w obiektyw i naciskając klawisze zróbmy mu zdjęcie lub, jeszcze lepiej, nagrajmy film. Jeżeli producent zadbał o to, by aparat wycinał pasmo podczerwieni, dioda w pilocie powinna pozostać ciemna. W takim wypadku możemy być pewni, iż elektronika jest dobrej jakości. Kiedy natomiast zauważymy, jak dioda w pilocie się zapala, wtedy aparat należy uznać za produkt mało profesjonalny i przeznaczony raczej na rynek konsumencki.
    Ciekawe czy jak weźmiemy prawdziwego pilota i się będzie "migał" od zdjęć to też znaczy że mamy badziewny aparat bo będzie mu głupio że robimy mu zdjęcia aparatem amatorskim czy nie..
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Domyślnie

hmm... żeby test był wiarygodny, powinniśmy użyć takiego samego pilota, takich samych fabrycznie nowych nie używanych baterii, koniecznie z tej samej serii (wersja dual) i robić testy w tym samym pomieszczeniu o tej samej wilgotności, oczywiście osoba przeprowadzająca testy powinna być nago oraz powinny być wyrwane wszystkie kable ze ścian, prąd pewnie też daje promieniowanie w jakimś paśmie, o jezu jak pomyśle to chyba sprzedam aparat i kupie sobie sztalugi, płótna i farby, no ale to też pewnie pójdzie na śmieci jak wejdę na jakieś forum o malarstwie... właśnie moje życie straciło sens ;(

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów