Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: 35L vs 24-70 - szybkość af

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    24-70 to bardzo ciężkie szkło, a 5II nie ma siły go napędzać, więc są kłopoty z szybkością AF.
    Przepraszam za OT, w jaki sposób siła aparatu ma się do napędu w obiektywie?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Przepraszam za OT, w jaki sposób siła aparatu ma się do napędu w obiektywie?
    Jeśli to samo szkło szybciej działa w 1mk4 niż w 5mk2, to pewnie siła aparatu, czy jakkolwiek to nazwiesz ma znaczenie. O resztę części teoretycznej pytaj Miclesa, na pewno coś Ci rzeknie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

[QUOTE=oskarkowy;819808]Jeśli to samo szkło szybciej działa w 1mk4 niż w 5mk2, to pewnie siła aparatu, czy jakkolwiek to nazwiesz ma znaczenie. [quote] Ja bym się nie upatrywał jakości działania w "sile aparatu". Przecież cały układ mechaniczny jest w obiektywie, body daje tylko napięcie. Jeśli już to jakość AF w 5D powoduje, że obiektyw dział szybciej.
    O resztę części teoretycznej pytaj Miclesa, na pewno coś Ci rzeknie.
    Aż tak mi nie zależy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiście miało to wyglądac tak:
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli to samo szkło szybciej działa w 1mk4 niż w 5mk2, to pewnie siła aparatu, czy jakkolwiek to nazwiesz ma znaczenie.
    Ja bym się nie upatrywał jakości działania w "sile aparatu". Przecież cały układ mechaniczny jest w obiektywie, body daje tylko napięcie. Jeśli już to jakość AF w 1DsmkIV powoduje, że obiektyw działa szybciej.
    O resztę części teoretycznej pytaj Miclesa, na pewno coś Ci rzeknie.
    Aż tak mi nie zależy.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 23-05-2010 o 21:06 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów