Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Chrzciny- jak i czym?

Dopiero zaczyna Awatar Lukegt
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    robiłeś śluby tylko jednym body? jak masz drugie to zapnij (jak masz) 24(28) lub 50 - kwestia co masz na drugie - crop czy FF?
    Straszny bełkot w Twojej wypowiedzi, musiałem to kilka razy przeczytać żeby się domyślić o co Ci tak naprawdę chodzi
    Nie rozumiem pytania o drugie body skoro nie wiadomo nawet było jakie jest pierwsze, hehe.
    A co do dylematu autora, to skoro narobiłeś już 20 ślubów i na pewno nie w jednym i tym samym kościele, to chyba jesteś w stanie sam stwierdzić jakie szkła mogłyby się przydać, przecież od ślubu do chrztu jest naprawdę niedaleka droga jeśli chodzi o techniczne rzeczy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukegt Zobacz posta
    Straszny bełkot w Twojej wypowiedzi, musiałem to kilka razy przeczytać żeby się domyślić o co Ci tak naprawdę chodzi
    Nie rozumiem pytania o drugie body skoro nie wiadomo nawet było jakie jest pierwsze, hehe.
    A co do dylematu autora, to skoro narobiłeś już 20 ślubów i na pewno nie w jednym i tym samym kościele, to chyba jesteś w stanie sam stwierdzić jakie szkła mogłyby się przydać, przecież od ślubu do chrztu jest naprawdę niedaleka droga jeśli chodzi o techniczne rzeczy
    źle mnie zrozumiałeś, wiem dobrze że nie zaszkodziło by założyć rybkę + coś szerokiego(np.16-35) + 85L ale moje pytanie było czy jest czas bawić się na tego typu imprezie w przekładanie szkieł czy może po prostu nie stresować się i zrobić to tylko 16-35 (na 5dII oczywiście )? Nie mam pojęcia jak na chrzcie szybko płynie akcja więc nie wiem czy będę miał czas na kombinowanie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

spokojnie ogniskową 24-35mm chrzciny zrobisz.. oczywiście krótki tele typu 85mm też się przyda.. 16-35 na szerokim już bardzo zniekształca.. parę przykładowych moich z chrztów:
    http://www.marcinkowalczyk.com/blog/?p=352
    http://www.starz.pl/galerie/2010_09_11_chrzest_maja/
    http://www.starz.pl/galeria/chrzciny4/

czasu jest pod dostatkiem tyle że na początku możesz się zgasić bo szybko jest błogosławieństwo i trzeba się ustawić.. w 2gim linku masz chronologię mniej więcej.. my na dwa body zawsze robimy, na jednym szeroko, do zbliżeń 85mm i wystarczy
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 07-02-2011 o 23:41
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

arturs ładne
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów