pawciolbn
Czyżbyś focił w Gołębiu?co zabrać? ja na ostatni chrzest pojechałem do starego kościoła murowanego, nie mając możliwości obadania go wcześniej (60km w jedną stronę). na miejscu okazało się, że "tradycyjne" brzoskwiniowo-mleczne ściany, ciemne ławki i elementy ołtarza, sufit gdzieś pod niebem... lampa do puchy.. no i zoom 17-55/2.8 i ogień.. w domku po uroczystości trochę 50/1.4 trochę i 85mm, ale to tylko w ramach eksperymentów (udanych).
Dzięki za rady i linki. Plusem jest to, że to moje rodzinne strony więc mogę się wybrać do tego kościoła i przetestować sprzęt w tamtych warunkach. Z tego co wiem chrzczone będzie jedno dziecko. Ksiądz daje raczej swobodę więc będę mógł pozoomować nogami.
Niespecjalnie chcę inwestować w zoomy dlatego podawałem propozycje stałek.
Niestety mogę pozwolić sobie na 1 szkło do kupienia.
Szczerze powiedziawszy to najchętniej pożyczyłbym od kogoś tego Tamrona 17-50, lub Tokinę 11-16/2.8 lub Sigmę 10-20.
Jeśli miałbym coś kupować to najtaniej i chyba najlepiej jakościowo wychodzi ten Samyang, zawsze można prostować zdjęcia w PTLens.
Jedyne zdjęcie z wnętrza (akurat przy zagaszonych światłach, ale ogólnie będą zaświecone) jakie znalazlem w sieci: