Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Chrzciny- jak i czym?

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

A co do czegoś szerszego to może zamiast proponowanej Sigmy 20/1.8 za ponad 2 tys.,
    warto by było wziąć pod uwagę zapomnianego Canona 20/2.8 ? Opinie na optycznych takie sobie, ale użytkownicy wcale nie narzekają. Co sądzicie? I tak pewnie będę używał ISO koło 1600 jeśli będzie taka potrzeba. I do tego może 50/1.4?

Dzięki za propozycje zoomów, ale nie skorzystam
    Może kiedyś kupię 7D...

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ja mam 20 i polecam

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Wystarczy wybrac dobry model i nie bedzie problemu z rozrzutem celnosci.
    Szybkosci AF-u Tamrona i dynamiki akcji na chrzcie to nie bede komentowal - powiem tylko ze sie ubawilem stwierdzeniem ze "gorzej, jeżeli nie zdążysz "złapać" "tego" momentu"
    wiesz.. to jest pewnie tak... jak ktoś nie wie co po czym na chrzcinach to może być zaskoczony... w sumie ksiadz lata jak na torze F1 i można nie zdążyć :P

generalnie w temacie nietrafności strzałów tamrona to ja jakoś nie zauważyłem i nie dalej jak 2 tygodnie temu robiłem komunie z 40 dzieciaków i na każde dziecko miałem przewidziany 1 strzał i jakoś wszystkie trafione. Z doświadczenia - nie wyobrażam sobie reportażu 1 aparatem ze stałką... no chyba że szeroką ok 20 ale też chyba nie o to chodzi w tej zabawie.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Nie no tu chodzi o pojedynczy chrzest, nie komunię więc jakoś dałoby chyba radę...Właśnie mam propozycję zakupu Canona 20/2.8 i może się skuszę. Jakbym tylko miał możliwość podpiąć tego Tamrona jeszcze to by było spoko..
    Może kiedyś kupię 7D...

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta
    Nie no tu chodzi o pojedynczy chrzest
    ja to doskonale rozumiem... ale wszystko zależy od możliwości i zwyczajów parafii... jeżeli masz pewność że możesz robić foty z bliska i że będziesz w miarę w jednym położeniu od gości to spokojnie... ale są parafie gdzie ksiądz.... wydziwia... albo po prostu ze względu na ilość jednoczesnych chrztów nie masz szans podejść blisko... i właśnie o takie sytuacje mi chodzi
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

No chyba, że tak. Ale myślę, że będę wiedział co się święci i jak będzie trzeba podpiąć 20, 30, albo 50 to dam radę.
    Może kiedyś kupię 7D...

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    ładnie to wszystko napisałeś, ale po tym jak to czytam to mam wrażenie że nie robiłeś chrztu gdzie było max 2 rodzinki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Robiłeś kiedyś chrzest gdzie było 15 dzieciaków chrzczonych? i myślisz że początek będzie w "- przyjęcie i wprowadzenie dzieci do kościoła – ma miejsce w drzwiach świątyni, gdzie rodzice wnoszący dzieci prowadzą dialog z księdzem"

nigdy sie z tym nie spotkałem, owszem jak jest 2, 3 ,4 chrzty na jednej mszy.
    Kiedy robiłem chrzest( nie jeden ) gdzie było powyżej 10 dzieciaków, wszystko się odbywało w " ławkach", to jest dopiero masakra, lanie wody, znak krzyża,- wygląda wszystko jak " masówka".
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

Dokładnie tak, robiłem co prawda tylko raz zdjecia na chrzcie, ale wlasnie taka sytuacja tam byla, ponad 10-ec dzieciaczkow, rodzice w lawkach, pozaslaniani innymi , potem przejscie do przodu pelno ciotek z aparatami ogolnie zamet straszny ale ostateczny efekt w cale nie byl zly, ba nawet wyszedl calkiem fajnie , rodzice bardzo zadowoleni a zdjecia robilem 40D plus niespodzianka - 17-85 is usm

Dawno tego obiektywu nie uzywalem ale cieszylem sie ze go w tedy zabralem bo drugim ktory mialem, 50-tka 1,8 na pewno niedalbym rady tego ogarnac, musialem oczywiscie w wiekszosci syt uzywac lampy i to tez tylko wbudowanej bo innej jeszcze nie mialem ale obiektyw dawal rade .

Uzależniony

Domyślnie

Witam! Mam właśnie mały dylemat co do sprzętu na "moje" najbliższe chrzciny. Nie denerwujcie się bo to pewnie kolejne nudne pytanie ( ja się denerwuję czytając podobne ) ale muszę poradzić się kogoś doświadczonego w tym temacie.
    A więc to moje pierwsze tego typu zlecenie ( nie liczę połączenia ślub+chrzciny ) Do tej pory mam za sobą około dwudziestu ślubów z zadowalającym rezultatem ale nie o to chodzi. Mam słaby kontakt z osobą która zleciła mi tą imprezę (mieszka w innym kraju) i nie jest rodzicem dziecka (prezent chrzestnego dla rodziców) więc ciężko będzie ustalić mi przebieg liturgii w kościele itp. Nie mam pojęcia co i jak szybko będzie się tam działo więc mój pomysł żeby podpiąć tylko 16-35 i tym cały kościółek obrobić. Boję się zmieniać co chwilę stałki bo okaże się że nagle z jakimś ważnym ujęciem nie wyrobię. Mam ostrą sztukę i śmiało mogę całość nawet na 2,8 zrobić jeśli będzie konieczność. A dopiero na zewnątrz jakąś portretową stałką kilka portrecików strzelę. Co Wy na to? Da się dobrze tą imprezkę tylko tym zrobić?

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

robiłeś śluby tylko jednym body? jak masz drugie to zapnij (jak masz) 24(28) lub 50 - kwestia co masz na drugie - crop czy FF?
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    robiłeś śluby tylko jednym body? jak masz drugie to zapnij (jak masz) 24(28) lub 50 - kwestia co masz na drugie - crop czy FF?
    drugie body to 50d a szkła to 15, 35, 85, 135.
    W zasadzie na ślubach 50d to raczej jako zapas traktuję a nauczony jestem tak że na 5dII wciąż odpinam i dopinam. Może faktycznie na 5dII 16-35 a do 50d podepnę 35 albo 85 na kilka strzałów

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów