Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: zakres auto ISO

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam wrażenie, że górny zakres Auto-ISO jest ustawialny i w 550d i w 7d i w 5dmkII.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Aż poszukałem w instrukcji - w 50d nie ma :-( ale dowiedziałem sie za to, że jak w manualu albo z właczoną lampą ustawie auto to wskakuje stała wartość 400 :-) :-)

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Rzeczywiście rozwiązanie w 50d z limitem do 1600 i ustalaniem czasu 1/ogniskowa przy av oraz iso 400 dla włączonej lampy są moim zdaniem optymalne do większości sytuacji (na start również w ten sposób ustawiałbym jeśli byłaby taka możliwość) - ale jednak fajnie byłoby mieć możliwość pogrzebać w ustawieniach i spróbować innych kombinacji.

Ktoś potwierdzi jak to jest w 5d2 ? Bo przymierzam się już długi czas do jego kupna
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna Awatar Jeronimo
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Mam wrażenie, że górny zakres Auto-ISO jest ustawialny i w 550d i w 7d i w 5dmkII.
    też takie wrażenie miałem... niestety nie poparłem tego sprawdzeniem w instrukcji przed zakupem
    Onanizm sprzętowy jest powodem niemocy twórczej...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dużo większym problemem nad ustawialność zakresu Auto-ISO jest działanie tego Auto-ISO. Zafiksowany poziom górny spokojnie bym przebolał (3200 jest bardzo sensowne), ale brakuje mi jakiegoś wpływu na priorytety relacji np. w AV relację czasu do ISO.

Powiem tak, ustawiam czasem auto ISO, ale i tak kontroluję co wyszło - bo czasem wychodzi nieakceptowalnie, więc w gruncie rzeczy mógłbym się bez niego obyć.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów