Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem po obróbce

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar metsch

Domyślnie Problem po obróbce

Witam.

Mam małe, a zarazem kluczowe pytanie. Używam od dłuższego czasu LR 2 do obróbki Raw'ów i nigdy nie miałem z nim problemów, aż do dzisiaj. LR wyświetla ładne zdjęcie, picasa jako przeglądarka zdjęć także... ale Fsviwer 4.0 i Irfan 3.97 pokazują takie coś jak na poniższych przykładach<po zmniejszeniu zdjęcia problem się powiększa i staje wyraźniejszy> Zdjęcia są tak okropne, że nie można ich oglądać, a co dopiero wstawić ja jakiekolwiek forum.
    Fotki robione Canonem 50d - Raw przeglądany w FSviwer i DPP wyglądają normalnie, nawet wywołane przez LR 2 bez dotykania obróbką.
    Co może być tego przyczyną??? Początkowo myślałem, że drastyczna obróbka, ale okazało się, że wystarczy zmienić tylko kolor zdjęcia i już jest lipa.

Buzia zamazana, gdyż modelka nie chciała się ujawnić

Czy ktoś wie w czym tkwi problem ???
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie mogę już edytować, więc dopiszę, że po zrobieniu obróbki w DPP także jest lipa.
    Nagrałem zdjęcia w pełnym formacie obrobione w LR2 na pendrive i podłączyłem do TV full HD i obraz jest normalny 0_o ghryyy o co chodzi ???
    Ostatnio edytowane przez metsch ; 21-05-2010 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów