Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [qbasty] mała sesyjka...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie [qbasty] mała sesyjka...

... w fajnym zrujnowanym strasznym dworku
    Nie na co dzień robię tego typu zdjęcia, bardziej interesuje mnie tematyka przyrodnicza. Ale nieraz trzeba zrobić coś innego, oto efekty.
    Dodam jeszcze, że zdjęcia robione przy świetle zastanym, bez żadnych blend i innych tego typu wynalazków

1.

2.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

szeroki kąt to może i dobry pomysł ale wg mnie niezbyt szczęśliwie tu wykorzystany.... szczególnie na drugim zdjęciu widać że trzeba szczególnie uważnie kontrolować perspektywę uzyskiwaną za pomocą szerokich ogniskowych
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Widać przerysowania spowodowane zbyt mała ogniskowa, niechciane przy portretach, miejsce i pomysł było ok...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie

mi jakoś to nie przeszkadza, ale ja tam się nie znam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbasty Zobacz posta
    mi jakoś to nie przeszkadza, ale ja tam się nie znam
    To teraz jeszcze odpowiedz nam na pytanie czy wrzucasz te zdjęcia by czegoś się nauczyć, czy też tylko by przeczytać ochy i achy, bo Tobie się podobają takie jakie są i nie zamierzasz na przyszłość robić lepszych/poprawniejszych?

Bo reakcja na krytykę "tak miało być" jest zniechęcająca.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Mi nie pasują również przepalenia na nogach modelki.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To teraz jeszcze odpowiedz nam na pytanie czy wrzucasz te zdjęcia by czegoś się nauczyć, czy też tylko by przeczytać ochy i achy, bo Tobie się podobają takie jakie są i nie zamierzasz na przyszłość robić lepszych/poprawniejszych?

Bo reakcja na krytykę "tak miało być" jest zniechęcająca.
    Tylko napisałem o swoich odczuciach co do zdjęć. Niektóre wyszły mi jeszcze bardziej "powyginane" i tamte już nie były akceptowalne dla mnie
    Rady przyjmuje ze spokojem i na pewno zwrócę uwagę na to przy następnych próbach

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Tragedia, nie ten obiektyw!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Poprzednicy mają rację. Szczególnie na 2 perspektywa nieszczególna :-), wyszedł taki trochę koński łeb nieproporcjonalny do reszty ciała. Na 1 kolor skóry nóg i twarzy diametralnie się różni a tak nie powinno być.

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

jak dla mnie, oprócz źle kontrolowanej perspektywy (nie będe sie powtarzal za innymi) i swiatła (przepalenia) pomysł na sesje w ogóle nie oryginalny, wręcz wyświechtany, tło w obydwu zbyt chaotyczne. ogólnie bardzo na nie. pozdrawiam
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Uprawnienia umieszczania postów