Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Zakup używanego Body, co sprawdzić?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Takie "super okazje" zdarzają się naprawdę rzadko i należy do nich podchodzić z odpowiednim dystansem. Oprócz sprawdzenia stanu wizualnego oraz przebiegu proponuję przed zakupem zamontować obiektyw i wykonać kilka zdjęć testowych (w tym seryjnych) - chodzi głównie o sprawdzenie poprawności pracy układu AF oraz układu napędu lustra.

Tak na prawdę to się nie oszukujmy :grin:. Niewiele da się sprawdzić. Ostatnio się o tym przekonałem osobiście. Miałem sprzedać mojemu znajomemu moją 30-tkę. W końcu doszedłem do wniosku, że jednak tego nie zrobię i .. po kilku dniach 30-tka padła :sad:. Jeszcze nie wiem co się stało dopiero się wybieram do serwisu ale nie był to aparat mocno eksploatowany - raczej dbamy o sprzęt, przebieg gdzieś w granicach 3k, więc też poniżej limitu. Cóż - aparat martwy - dobrze że nie sprzedałem, bo bym miał kaca, a znajomy by podejrzewał Bóg wie co, mimo że aparat rekomendowałbym jako stan idealny będąc o tym samemu głęboko przekonany.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

a parking na ul. Batorego przy polach mokotowskich

http://www.miplo.pl/point.php?p=iU28o7kI

Da radę tam autko zostawić?

ps. ile kosztuje mniej-więcej czyszczenie matrycy?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    a parking na ul. Batorego przy polach mokotowskich

http://www.miplo.pl/point.php?p=iU28o7kI

Da radę tam autko zostawić?

ps. ile kosztuje mniej-więcej czyszczenie matrycy?
    Jak już tak bardzo chcesz tym samochodem jechać to Pank ma racje. Możesz jeździć Rakowiecka - Puławska - Olszewska - Sandomierska i w tym kwadracie szukać miejsca do zaparkowania. Nie parkuj na chodniku przy Puławskiej !

Cen z Żytniej szukaj w osobnym (przyklejonym) wątku "Co, Gdzie , Za ile"

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niewiele da się sprawdzić.
    Zgadza się, jednakże można wykonać pewne czynności które mogą potwierdzić poprawność działania sprzętu w dniu zakupu - przynajmniej tyle.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów