Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Zakup używanego Body, co sprawdzić?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Przez telefon się dowiedziałem, że jest w naprawdę dobrym stanie - idealnym.
    Takie "super okazje" zdarzają się naprawdę rzadko i należy do nich podchodzić z odpowiednim dystansem. Oprócz sprawdzenia stanu wizualnego oraz przebiegu proponuję przed zakupem zamontować obiektyw i wykonać kilka zdjęć testowych (w tym seryjnych) - chodzi głównie o sprawdzenie poprawności pracy układu AF oraz układu napędu lustra.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

no kurcze tylko że dopiero czekam na szkiełka. Mam nadzieję że jutro dolecą.

Ps. cz ktoś z Warszawki może mi powiedzieć jak tam sytuacja powodziowa?

warto się tam w piątek zapuszczać? Podobno wtedy ma tam dotrzeć fala.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

"mastercheat" Zrób jak Ci napisałem, jak weźmiesz od nich tego 5d (o ilę sie zdecydujesz) poproś o pisemko z tygodniową gwarancją rozruchową. Ja mam zaufanie do tego sklepu ale wiadomo..przezorny zawsze ubezpieczony.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no kurcze tylko że dopiero czekam na szkiełka. Mam nadzieję że jutro dolecą.

Ps. cz ktoś z Warszawki może mi powiedzieć jak tam sytuacja powodziowa?

warto się tam w piątek zapuszczać? Podobno wtedy ma tam dotrzeć fala.
    dasz rade
    to jest na ul. Puławskiej 10, na górnym Mokotowie i nie ma szansy by woda się tam dostała. Prędzej dawny stadion X-lecia odpłynie niż e-Oko
    a i polecam komunikacje miejską - brak parkingu a z chodnika blokady lecą
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamer Zobacz posta
    "mastercheat" Zrób jak Ci napisałem, jak weźmiesz od nich tego 5d (o ilę sie zdecydujesz) poproś o pisemko z tygodniową gwarancją rozruchową. Ja mam zaufanie do tego sklepu ale wiadomo..przezorny zawsze ubezpieczony.
    Gwarancje mam mieć 6-m-cy

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    dasz rade
    to jest na ul. Puławskiej 10, na górnym Mokotowie i nie ma szansy by woda się tam dostała. Prędzej dawny stadion X-lecia odpłynie niż e-Oko
    a i polecam komunikacje miejską - brak parkingu a z chodnika blokady lecą
    pozdrawiam
    Dzięki za radę.
    Właśnie się też zastanawiałem czy nie warto przyjechać pociągiem.
    Ale chyba jednak autko wybiorę, bo potem trzeba na Żytnią. itd. a może jeszcze coś zwiedzę przy okazji

ps. a jest tam gdzieś w pobliżu jakiś markecik może z parkingiem ? żeby autko można było spokojnie postawić i dojść kawałek na nogach?
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dobra rada - tylko komunikacja miejska - może wtedy coś zwiedzisz

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Czy serwis na Żytniej nie jest przypadkiem w pobliżu Warszawy Zachodniej?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bo to by było blisko do sprawdzenia przebiegu...
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 19-05-2010 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

nie tak dawno też znalazłem i kupiłem 5d w Wawie. Miał mieć 20tys... kupiłem pojechałem na Żurawią i tam sprawdziłem przebieg - okazało się, że ma trochę więcej. Jednak z uwagi na stan body i zero śladów używania zdecydowałem się, że nie oddam (tylko telefonicznie już zj...m sprzedawcę). Do tego chciałem zrobić dokładną ekspertyzę, ale na to trzeba by czekać do następnego dnia i kosztuje 80zł (sprawdzenie przebiegu gratis i od ręki).
    Jeśli cena super atrakcyjna myślę, że warto zrobić nawet taką ekspertyzę i poświęcić 80zł - tym bardziej, że masz blisko do serwisu. Z drugiej strony jak będzie wszystko na papierku i gw na 6miesięcy...
    Samemu niestety, ale można ocenić stan tylko wizualnie i... czy robi zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez crasy ; 19-05-2010 o 23:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

ps. a jest tam gdzieś w pobliżu jakiś markecik może z parkingiem ? żeby autko można było spokojnie postawić i dojść kawałek na nogach?
    To ścisłe centrum, markecika niet. Ale kolega Cię trochę nastraszył, miejsce spokojnie znajdziesz rotacja jest spora tylko pamiętaj o parkomatach.
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czy serwis na Żytniej nie jest przypadkiem w pobliżu Warszawy Zachodniej?
    Niestety nie.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 19-05-2010 o 23:42 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Takie "super okazje" zdarzają się naprawdę rzadko i należy do nich podchodzić z odpowiednim dystansem. Oprócz sprawdzenia stanu wizualnego oraz przebiegu proponuję przed zakupem zamontować obiektyw i wykonać kilka zdjęć testowych (w tym seryjnych) - chodzi głównie o sprawdzenie poprawności pracy układu AF oraz układu napędu lustra.

Tak na prawdę to się nie oszukujmy :grin:. Niewiele da się sprawdzić. Ostatnio się o tym przekonałem osobiście. Miałem sprzedać mojemu znajomemu moją 30-tkę. W końcu doszedłem do wniosku, że jednak tego nie zrobię i .. po kilku dniach 30-tka padła :sad:. Jeszcze nie wiem co się stało dopiero się wybieram do serwisu ale nie był to aparat mocno eksploatowany - raczej dbamy o sprzęt, przebieg gdzieś w granicach 3k, więc też poniżej limitu. Cóż - aparat martwy - dobrze że nie sprzedałem, bo bym miał kaca, a znajomy by podejrzewał Bóg wie co, mimo że aparat rekomendowałbym jako stan idealny będąc o tym samemu głęboko przekonany.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów