Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 162

Wątek: AG|WPJA - warto?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    A kto te zlecenia miałby dawać ? Inni fotografowie tam zrzeszeni ?
    w moim odczuciu pary, które tam wchodzą (jesli w chodza), w poszukiwaniu swojego fotografa

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    zrzeszając się w jakiejś organizacji zagranicznej typu WPJA oczekuje się zleceń przede wszystkim zagranicznych.
    Nie kumam.
    Zagraniczne pary pragnące ściągnąć na ślub fotografa z innego kraju? Nie mają swoich? Będzie taniej?
    Może to być ślepy zaułek, bo dobrych fotograów tam też nie brakuje.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A kto te zlecenia miałby dawać ? Inni fotografowie tam zrzeszeni ?
    Miesiac temu dostalem od innego fotografa z wpja klienta na dwa sluby (asian wedding).
    Mial dubla. Zdarza sie.

Domyślnie

Nie kumam.
    Zagraniczne pary pragnące ściągnąć na ślub fotografa z innego kraju? Nie mają swoich? Będzie taniej?
    Może to być ślepy zaułek, bo dobrych fotograów tam też nie brakuje.
    Jest masa czynników, które wpływają na wybór tego czy innego fotografa przez PM i pomijam tutaj cenę.
    Dlatego ciekawi mnie czy WPJA to faktycznie dobra droga - reklama/przynależność w takiej organizacji. Czy może taki budżet, który pochłania WPJA przeznaczyć na inna formę reklamy?Inna organizację?
    Z tego wątku wynika, że jest bardzo różnie - jedni są bardzo zadowoleni inni jednak rezygnują i nie wiem czy to dlatego, że mineli się z oczekiwaniami? ( jesli takie mieli w stosunku do WPJA).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Miesiac temu dostalem od innego fotografa z wpja klienta na dwa sluby (asian wedding).
    Mial dubla. Zdarza sie.
    zajebi
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 20-03-2011 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

[...]
    Z tego wątku wynika, że jest bardzo różnie - jedni są bardzo zadowoleni inni jednak rezygnują i nie wiem czy to dlatego, że mineli się z oczekiwaniami? ( jesli takie mieli w stosunku do WPJA)[...]
    Mysle, ze pomijajac oczekiwania to napewno warto probowac, czy to w takiej organizacji czy w innej. Moze sie okazac ze faktycznie na jednym rynku bedzie cos funkcjonowalo lepiej, a na drugim gorzej. Gdybym mial w ciagu roku raptem kilka zapytan i zero umow - powaznie zastanawialbym sie nad finansowaniem takiego zrzeszenia. Kosztem chocby lepszego pozycjonowania sie lub innej opcji "marketingowej". Mam tu na mysli chec zdobywania wiekszej ilosci zlecen raczej niz "nobilitacji" Bo to drugie to juz bardzo indywidualna sprawa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

logicznym jest , że zrzeszając się w jakiejś organizacji zagranicznej typu WPJA oczekuje się zleceń przede wszystkim zagranicznych.
    nie wiem co w tym logicznego , chyba typowe podejście polaka że jak się zrzeszyłem to na pewno mi to zrzeszenie "da" klientów ;]

większość organizacji pełni tylko w niewielkiej częsci taką rolę , jest raczej reklamą ogólną + opcją wsparcia czasem między fotografami np
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    nie wiem co w tym logicznego , chyba typowe podejście polaka że jak się zrzeszyłem to na pewno mi to zrzeszenie "da" klientów ;]
    typowego polaczka to upatrywałbym się w twoim postępowaniu - zreszajac sie na 3 miesiace i uciekajac zaraz bo jednak nie ma zleceń...a przeciez placic im trzeba

większość organizacji pełni tylko w niewielkiej częsci taką rolę , jest raczej reklamą ogólną + opcją wsparcia czasem między fotografami np
    Jaką rolę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

widzisz jestem tak dobry że nadal mnie chcą bez płacenia ;D

zrezygnowałem bo w sumie nic mnie tam nie trzymało w porównaniu do FPFS

i tu właśnie wkracza ta rola , tzn pomoc jeśli potrzebna , informacje , rady , wskazówki itd itp , jednym słowem co kilkadziesiąt-set głów to nie jedna ;]
    no comment...

Domyślnie

widzisz jestem tak dobry że nadal mnie chcą bez płacenia ;D

zrezygnowałem bo w sumie nic mnie tam nie trzymało w porównaniu do FPFS

i tu właśnie wkracza ta rola , tzn pomoc jeśli potrzebna , informacje , rady , wskazówki itd itp , jednym słowem co kilkadziesiąt-set głów to nie jedna ;]
    pozostawie to bez komentarza ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no to byl zart , jesli sie nie polapales
    no comment...

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów