Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 162

Wątek: AG|WPJA - warto?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    No wiesz, wlasnie dla wiekszej ilosci zlecen taki znaczek moze sie przydac, chcesz podniesc ceny to sobie podnos, co za problem, nawet bez znaczka.
    Bicie piany.
    Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
    Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Dokładnie. Najpierw trzeba określić do jakiego klienta chcę dotrzeć (i za ile oczywiście). Czy do takiego za 500zł czy za 3,4k. Później doskonalić warsztat, zrobić do tego odpowiednią oprawę (marketing) i wypracować sobie markę. A jak już to wszystko działa to można pokusić się o dalsze inwestycje.
    Zgadzam się z pankiem, że klient zawsze wybierze w tej samej cenie kogoś "ze znaczkiem" - czytaj POLECONEGO przez kogoś (w tym przypadku AG|WPJA).
    No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To co Ty uważasz może się mijać z tym co uważają klienci.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Wink

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    To co Ty uważasz może się mijać z tym co uważają klienci.
    No jasne, ehhh temat rzeka

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
    No za to to powinni wyrzucać na bruk
    Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
    ... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
    A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
    Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    No za to to powinni wyrzucać na bruk
    Dlatego pozostaje pytanie: chcę żeby mnie stawiano na równi z takimi fotografami czy nie?
    ... a może młodzi przed wyborem fotografa nie przejrzą wszystkich PF osób polecanych...
    A znaczek działa na bank. Właśnie zapytałem kilku znajomych, którzy się na fotografii nie znają. Powiedzieli, że by się chwycili
    Podlinkowanej przez Ciebie "fotografii" im nie pokazałem... bo jakoś tak wstyd
    hehehe a może autor jest z tych co po prostu wkleili sobie magiczny znaczek na główną...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No jasne, zgadzam się, w życiu zdarza się, że kieruję się metką- wiadomo marketing, ale patrząc na http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042 uważam, że ten znaczek to już żaden wyznacznik jakości i sztuki.
    No stary, a jak to się ma do czerwonego zakazu fotografowania na czarno białym zdjęciu?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    No stary, a jak to się ma do czerwonego zakazu fotografowania na czarno białym zdjęciu?
    zdecydowanie niektórzy powinni mieć zakaz wręcz:P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To że w wypadku fotografów z polski jakiś kwiatek jest trudno , inne też są , może warto jednak tak czy owak patrzeć na tych najlepszych.

Nie należe do WPJA , pisałem o tym wcześniej ... jeśli już to do FPFŚ i FRŚ.

Nie jestem tam po to żeby mieć więcej ofert bo mam taki znaczek. Pisałem już co daje m.in. przynależność do takiego forum ( bo żadne nie jest stowarzyszeniem ! )
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

A jakiś czas temu powstało chyba Polskie Stowarzyszenie Fotografów Ślubnych o ile mnie pamięć nie myli. Coś ktoś na ten temat może napisać?
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów