Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 162

Wątek: AG|WPJA - warto?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Spytaj się ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    A co jeśli urzędas należy do WPJA & AGWPJA, nie musi dorabiać do pensji, a fotografią (m.in. ślubną) zajmuje się bo sprawia mu to przyjemność i w ten sposób realizuje swoją pasję ?
    Właśnie, zgadzam się. Wśród wielu fotografów "profesjonalnych" panuje twarde przekonanie, że jak ktoś zajmuje się foto w wolnym czasie (np w weekendy na ślubach a w tygodniu pracuje) to na pewno dorabia do pensji, bzdura! Można robić co się lubi a że można na tym zarobić to tylko lepiej.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to pokaż mi takich który robią to na legalu faktycznie , tą swoją "pasje"

niestety , bardzo rzadko tak jest
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    to pokaż mi takich który robią to na legalu faktycznie , tą swoją "pasje"

niestety , bardzo rzadko tak jest
    Nie wiem, nie robiłem badania rynku i nie zajmuję się takimi *******utami, czy ktoś robi na lewo czy prawo.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Dopiero zaczyna Awatar mswilk
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

to pokaż mi takich który robią to na legalu faktycznie , tą swoją "pasje" (...)
    Spójrz na mój awatar.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W dodatku jestem "urzędasem" i na dokładkę należę do WPJA i AGWPJA.
    Ostatnio edytowane przez mswilk ; 26-05-2010 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Spójrz na mój awatar.
    W dodatku jestem "urzędasem" i na dokładkę należę do WPJA i AGWPJA.
    dołączam się, widzisz już dwóch, kto się przyłączy?
    MM-architekci a może ktoś ma ********ą pracę i idealnie może połączyć z nią robienie zdjęć, co wtedy?
    Cytat Zamieszczone przez rtea Zobacz posta
    Chylę przed nimi czoło. Chociaż nie zmienia to faktu, że fotografami, dosłownie, są weekendowymi.

ehhh spadłem z fotela normalnie... muszę Cię zmartwić, bo często wybieram się w plener na sesje i nie jest to weekend w większości:P ale czas jaki mam po pracy, lub w dzień wolny.

Fotograf zajmujący się tylko fotografią w porównaniu z takim urzędasem wcale nie musi być lepszy...
    Ostatnio edytowane przez piotraspace ; 26-05-2010 o 20:40 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po raz drugi wycinam offtop o DG bo już są wątki na tym forum o prowadzeniu działalności, rozliczeniach, umowach, legalności, podatkach itd. Mam nadzieję że po raz trzeci nie będę musiał tego robić .

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

ps WPJA i AGWPJA komplet koszt chyba 1200 zł na rok opłaty + kasa za branie udział w konkursach
    Od stycznia zmieniły się zasady i za udział w konkursach nie trzeba dopłacać - są za free, jest tylko limit wystawionych zdjęć w skali roku.

No fakt w konkursie można się sprawdzić , jest tylko jeden problem. Co to za konkurs w którym 1 osoba z tego co wiem nadal , wybiera zdjęcia ? O konkursie świadczy m.in. jury.
    Do tej pory było tak, że każdy konkurs oceniała inna osoba (jedna).

to pokaż mi takich który robią to na legalu faktycznie , tą swoją "pasje" niestety , bardzo rzadko tak jest
    Chyba jednak dzieje się tak trochę częściej niż "rzadko"...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Powiedział bym co raz częściej , na szczęście ;]

Odnośnie WPJAJAJD... widać odpadają im ludzie , więc dali promocje , na samym członkostwie i tak są mocno do przodu.

Ja już tematu nie ciągnę , swoje 28gr powiedziałem ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar rtea
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    Fotograf zajmujący się tylko fotografią w porównaniu z takim urzędasem wcale nie musi być lepszy...
    Nie twierdze, że tak jest. Odnoszę swoją uwagę TYLKO do dyspozycyjności.
    Jedni przez grzech się wznoszą, inni przez cnotę upadają. William Shakespeare (1564-1616)

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów