Spytaj się ;]
Spytaj się ;]
no comment...
Właśnie, zgadzam się. Wśród wielu fotografów "profesjonalnych" panuje twarde przekonanie, że jak ktoś zajmuje się foto w wolnym czasie (np w weekendy na ślubach a w tygodniu pracuje) to na pewno dorabia do pensji, bzdura! Można robić co się lubi a że można na tym zarobić to tylko lepiej.
Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.
EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220
to pokaż mi takich który robią to na legalu faktycznie , tą swoją "pasje"
niestety , bardzo rzadko tak jest
no comment...
EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220
dołączam się, widzisz już dwóch, kto się przyłączy?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
MM-architekci a może ktoś ma ********ą pracę i idealnie może połączyć z nią robienie zdjęć, co wtedy?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ehhh spadłem z fotela normalnie... muszę Cię zmartwić, bo często wybieram się w plener na sesje i nie jest to weekend w większości:P ale czas jaki mam po pracy, lub w dzień wolny.
Fotograf zajmujący się tylko fotografią w porównaniu z takim urzędasem wcale nie musi być lepszy...
Ostatnio edytowane przez piotraspace ; 26-05-2010 o 20:40 Powód: Automerged Doublepost
Po raz drugi wycinam offtop o DG bo już są wątki na tym forum o prowadzeniu działalności, rozliczeniach, umowach, legalności, podatkach itd. Mam nadzieję że po raz trzeci nie będę musiał tego robić.
Od stycznia zmieniły się zasady i za udział w konkursach nie trzeba dopłacać - są za free, jest tylko limit wystawionych zdjęć w skali roku.
Do tej pory było tak, że każdy konkurs oceniała inna osoba (jedna).
Chyba jednak dzieje się tak trochę częściej niż "rzadko"...![]()
Powiedział bym co raz częściej , na szczęście ;]
Odnośnie WPJAJAJD... widać odpadają im ludzie , więc dali promocje , na samym członkostwie i tak są mocno do przodu.
Ja już tematu nie ciągnę , swoje 28gr powiedziałem ;]
no comment...