A ja słyszę i czytam coś dokładnie przeciwnego.
A ja słyszę i czytam coś dokładnie przeciwnego.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Gdzie od kogo co ? ;]
Owszem jak para zobaczy że ma się znaczek to na plus , ale tak , to chyba jedynie te które śledzą poczynania i dokonania fotografów ślubnych wiedzą co to za organizacja. Poza tym skoro pełno tam kwiatków w postaci wspomnianego fotojacka , to jaki to wyznacza standard ogólny ? Owszem , tych lepszych jest więcej , ale są tam głownie po to by łapać zlecenia zagraniczne za inną kase.
Generalnie w moim odczuciu jeśli ktoś chce w Polsce mieć pewne hmm kontakty , zaplecze , ewentualna pomoc czasem , to jednak warto myśleć o lokalnym rynku. WPJA tego ci nie , bo ludzi nie znasz i marna szansa poznać.
Z pkt widzenia fotografii renom WPJA jest marna , z pkt marketingowego jest o wiele lepiej.
no comment...
Załóżcie sobie Polish Artistic Wedding Association, w skrócie PAŁA![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Uwazam ze wiecej zyskacie inwestujac w pozycjonowanie wlasnej strony, niz w jakies WUPEAJGIEPESRUPE![]()
Pozycjonowanie nie da ci tego wszystkiego co daje niż wspomniane WUPEAJGIEPESRUPE , reklama to nie wszystko , nie mowiąc o tym że to też inne wyższe koszta.
no comment...
No i mam nadzieję inni klienci
Ci co wiedzą co to WUPEAJGIEPESRUPEto (mam nadzieję) ktoś, kto rozróżnia dobrą fotografię od złej. I nie dziwi się, że za imprezę ma zapłacić ponad 3k (bo przecież to tylko parę godzin roboty)
Wybrałem sobie małe miasto (specyficzne) do życia i jak na razie to klientów mam z większych miast. U mnie to by chcieli "za obiad" bo to przecież frajda tak se pstrykać![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Jesli ktos potrafi odroznic dobra fotografie od slabych, to nie wybierze kogos dlatego ze bierze udzial w komrecyjnym 'projekcie', tylko skupi sie na jego zdjeciach.
Husky
za kulawego nie uchodzę
no ale to nie wątek o mojej urodzie
więc na temat Panowie, na temat proszę się wypowiadać![]()