wiesz, brak podstawowych danych przy wielu modelach wyraźnie ogranicza przydatność tego "testu"...Zamieszczone przez muflon
wiesz, brak podstawowych danych przy wielu modelach wyraźnie ogranicza przydatność tego "testu"...Zamieszczone przez muflon
20Dset
maj łeb...
Mnie interesuje tylko jedna dana: ile kart można naprawdę zgrać na jednym komplecie akumulatorków - bo databank generalnie do tego służy, hemm?. Resztę (specyfikacja, bajery) można wyczytać ze stron producenta i reviews - do jednych i drugich zresztą są najczęściej podane linki na tej stronie.Zamieszczone przez Tytus
Edit: Ale co jest dla mnie najważniejsze w tej stronie to ilość porównywanego sprzętu i możliwość wyrobienia sobie opinii na podstawie dość dużej próbki. Ja na tej podstawie kupiłem swojego PD7X![]()
za ile go kupiłeś? z HDD czy bez? kurcze niby tego dużo, ale w jedym sklepie jak będą dwa, to już trzeba się cieszyć...Zamieszczone przez muflon
dla mnie jest trochę ciężki 500 kg, masz szczęście, bo szybko karty nagrywa, to dla mnie także bardzo istotna rzecz, a często kłamliwie podawana prze, producenta, jakiś szajs widziałem, że miał mieć przesył z CF 16mb/s!
20Dset
maj łeb...
i znowu brakuje wellanda![]()
no własnieZamieszczone przez Jac
![]()
20Dset
maj łeb...
a mnie interesuje: niezawodnosc. czyli: czy sie wiesza, czy potrafi skorumpowac dane, czy sie sam wylacza, czy gubi kontakt z dyskiem itp. baterie zawsze moge wziac na zapas. no, i jeszcze szybkosc.
kurcze a mi sie wydawalo
ze najwaznieszy parametr to wytrzymalosc
(ile razy i z jakiej wysokosci moze spasc aby nie utracic danych)
sprzet urzywam "dosc intensywnie"
i w moim wypadku to najwaznieszy parametr
zarowno databanku, body jak i szkiel
ale jak widac kazdy ma swoje wymagania i potrzeby
...
Ale do tego wszystkiego można znaleźć linki! Baterie weźmiesz na zapas... a po tygodniu noszenia w torbie na wyjeździe (ciepło/zimno) ładunek im spadnie do połowy... A szybkość.. no w tej chwili to chyba raczej zgrywanie 1GB w 4-5 min. jest chyba minimum przyzwoitości hemm? ;-) A szybciej niż to.. to już w zasadzie chyba nie jest specjalnie istotne.
Zresztą, co ja tam będę znowu publicity Compactdrive robił ;-)
mylisz się, w 4-5 min to bardzo niewiele czytników zrzuca, nawet IPod ciągnie ledwie 650 kb/s...średnia to 1,5 MB/s, o zrzucie 1 GB w 4 min większość urządzeń może tylko pomarzyć...Zamieszczone przez muflon
20Dset
maj łeb...
No, ten parametr to i tak w 95% jest chyba niezależny od databanku... Chyba że ma jakieś super-duper-amortyzatory w środku ;-) taki IS dla HDD ;-)Zamieszczone przez bonk