Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Wątek: TEST image tanków - dla zainteresowanych

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ale do tego wszystkiego można znaleźć linki! Baterie weźmiesz na zapas... a po tygodniu noszenia w torbie na wyjeździe (ciepło/zimno) ładunek im spadnie do połowy... A szybkość.. no w tej chwili to chyba raczej zgrywanie 1GB w 4-5 min. jest chyba minimum przyzwoitości hemm? ;-) A szybciej niż to.. to już w zasadzie chyba nie jest specjalnie istotne.

Zresztą, co ja tam będę znowu publicity Compactdrive robił ;-)

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

kurcze a mi sie wydawalo
    ze najwaznieszy parametr to wytrzymalosc
    (ile razy i z jakiej wysokosci moze spasc aby nie utracic danych)

sprzet urzywam "dosc intensywnie"
    i w moim wypadku to najwaznieszy parametr
    zarowno databanku, body jak i szkiel

ale jak widac kazdy ma swoje wymagania i potrzeby
    ...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    kurcze a mi sie wydawalo ze najwaznieszy parametr to wytrzymalosc
    No, ten parametr to i tak w 95% jest chyba niezależny od databanku... Chyba że ma jakieś super-duper-amortyzatory w środku ;-) taki IS dla HDD ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a mi sie wydawalo ze cena dlatego najlepsze sa super porownani gdzie jest wszystko opisane na wszystkie mozliwe sposoby i z rzetelna ocena... jak ktos kiedys zobaczy takie porownanie to bedzie cud.... dltego im wiecej porownan tym lepiej (chociaz jedno z wellandem :-( )

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Mnie interesuje tylko jedna dana: ile kart można naprawdę zgrać na jednym komplecie akumulatorków - bo databank generalnie do tego służy, hemm?. Resztę (specyfikacja, bajery) można wyczytać ze stron producenta i reviews - do jednych i drugich zresztą są najczęściej podane linki na tej stronie.

Edit: Ale co jest dla mnie najważniejsze w tej stronie to ilość porównywanego sprzętu i możliwość wyrobienia sobie opinii na podstawie dość dużej próbki. Ja na tej podstawie kupiłem swojego PD7X
    za ile go kupiłeś? z HDD czy bez? kurcze niby tego dużo, ale w jedym sklepie jak będą dwa, to już trzeba się cieszyć...

dla mnie jest trochę ciężki 500 kg, masz szczęście, bo szybko karty nagrywa, to dla mnie także bardzo istotna rzecz, a często kłamliwie podawana prze, producenta, jakiś szajs widziałem, że miał mieć przesył z CF 16mb/s!

Domyślnie

Ale do tego wszystkiego można znaleźć linki! Baterie weźmiesz na zapas... a po tygodniu noszenia w torbie na wyjeździe (ciepło/zimno) ładunek im spadnie do połowy... A szybkość.. no w tej chwili to chyba raczej zgrywanie 1GB w 4-5 min. jest chyba minimum przyzwoitości hemm? ;-) A szybciej niż to.. to już w zasadzie chyba nie jest specjalnie istotne.

Zresztą, co ja tam będę znowu publicity Compactdrive robił ;-)
    mylisz się, w 4-5 min to bardzo niewiele czytników zrzuca, nawet IPod ciągnie ledwie 650 kb/s...średnia to 1,5 MB/s, o zrzucie 1 GB w 4 min większość urządzeń może tylko pomarzyć...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    mylisz się, w 4-5 min to bardzo niewiele czytników zrzuca, nawet IPod ciągnie ledwie 650 kb/s...średnia to 1,5 MB/s, o zrzucie 1 GB w 4 min większość urządzeń może tylko pomarzyć...
    Hmm, ja pisałem o minimum przyzwoitości ;-) za jakie uważam taką prędkość. Ja bym nic wolniejszego nie kupił. Raz w życiu zgrywałem na imprezie (moje pierwsze targi samochodowe w Genewie) zdjęcia przez USB 1.1 - czyli prędkość rzędu tej o której piszesz. To był jednocześnie ostatni raz

za ile go kupiłeś? z HDD czy bez? kurcze niby tego dużo, ale w jedym sklepie jak będą dwa, to już trzeba się cieszyć...
    Kupowany w US, oryginalnie z dyskiem 80GB za jakieś 220$, przynajmniej tak wynika z mojej "ściany płaczu" ;-).

dla mnie jest trochę ciężki 500 kg
    Dla mnie rozmiar/waga jest w sam raz. Niestety płaci się tutaj za wygodę korzystania z bateri AA. I ja z tej wygody nie mam zamiaru rezygnować Tak naprawdę to jest już "new kid on the block", niejaki NextoCF, który jest szybszy nawet od PD70X i do tego ma złącze Firewire (dla mnie miód). Jednak ma proprietary baterię, do której trzeba mieć pięćdziesiątą szóstą ładowarkę, kabelek... nie, dziękuję.

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Jednak ma proprietary baterię, do której trzeba mieć pięćdziesiątą szóstą ładowarkę, kabelek... nie, dziękuję.
    miarą wartości współczesnego człowieka jest ilość ładowarek jaką zabiera ze sobą na wakacje oraz to ile czasu traci wieczorem w hotelu na przemyślenia co trzeba doładować
    to z pokrewnego (pod kątem zaawansowanej elektroniki) forum

I właśnie jak czytam te specyfikacje fotobanków, to albo zgrywa jedną, dwie karty i zdycha, albo kosztuje majątek... to ja poczekam.
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoTo
    miarą wartości współczesnego człowieka jest ilość ładowarek jaką zabiera ze sobą na wakacje oraz to ile czasu traci wieczorem w hotelu na przemyślenia co trzeba doładować
    Dokładnie I dlatego ja już kupując G5 myślałem potencjalnie o "kiedyś tam" DSLR - i póki co mi się to sprawdza, a już ponad dwa lata mineły. Podobnie z paluszkami - mam wielki stos accu AA, używam ich do: databanka, latarki (dwóch różnych właściwie), GPSa i gameboy'a - tyle co mi przychodzi od ręki do głowy. I nadal jest to jedno z głównych kryteriów, gdy kupuję nowy sprzęt. No, powiedzmy że 1D był lekkim wyjątkiem ;-)

Domyślnie

Dokładnie I dlatego ja już kupując G5 myślałem potencjalnie o "kiedyś tam" DSLR - i póki co mi się to sprawdza, a już ponad dwa lata mineły. Podobnie z paluszkami - mam wielki stos accu AA, używam ich do: databanka, latarki (dwóch różnych właściwie), GPSa i gameboy'a - tyle co mi przychodzi od ręki do głowy. I nadal jest to jedno z głównych kryteriów, gdy kupuję nowy sprzęt. No, powiedzmy że 1D był lekkim wyjątkiem ;-)
    "We are sorry to announce that we have discontinued the supply of Compact Drive PD7X. This is due to the fact that PD7X has high failure rate and thus we are unable to keep up good customer support on this product."

mało pocieszające...Niemcy już tego w ogóle nie sprzedają, zamiast tego ponoć na topie jest to:
    http://www.directshopper.de/image-ta...iesel-pro_so_p

Muflon, a jakie Ty masz doświadczenia z tą zabawką? poważnie biorę go pod uwagę, bez HDD być może wyrwę go za 125 euro, tylko jeszcze jest kwestia jakości.

Czy to wygląda na coś porządnego czy tanieznę z obozu pracy w Chinach? te klapki nie odpadną po tygodniu? za każdym razem przy zrzucie trzeba jedną otwierać...

A jak wygląda zasilanie sieciowe/samochodowe? ładowarka jest zdaje się w środku, da się go podłączyć w samochodzie? co jest na wyposażeniu zestawu? widziałem, że jakiś adapter jest do dokupienia za 9 euro...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 01-11-2005 o 10:07

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów