Strona 40 z 43 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    To po co to forum?
    To jest forum o sprzęcie a nie nauka jak obrabiać ślubniaki.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

A ja myślałem, że to wątek Canon Board > Ogolne > Technika robienia zdjeć
    > Jak dojść do takich kolorów?
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witoldk Zobacz posta
    Czasami to "rence" opadają na takie tezy.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Format RAW ma zapisane w sobie tyle informacji o kolorach, że nic nie muszę stwierdzać. To oczywiste. Pobaw się suwakami w Lightroomie i osiągniesz podobny albo identyczny efekt. Resztę trzeba dopracować w PS.

To tak ogólnie. Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie to płać. A nie szukaj "frajera", który za darmo powie co i jak.
    Witold, widać Ty nie wiesz po co jest forum... Pytanie nie brzmiało "czy to się da zrobić" bo to że się da to jest oczywiste...
    I nie kozacz proszę - jak masz się wychwalać czego to nie potrafisz bez udzielenia pomocy to lepiej nie zabieraj głosu w tym temacie bo to się mija z celem.
    Tak samo ja jak i wiele osób w tym temacie nie szuka frajera tylko chce się czegoś nauczyć - jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to już Twój problem.

Pozdr.

Domyślnie

Kinsky zrobił to dużo lepiej, a ja - po krótkiej konsultacji na privie - też spróbowałem
    Warstwy, pędzlowanie po maskach.
    Finally I've found that I belong here

Domyślnie

Format RAW ma zapisane w sobie tyle informacji o kolorach, że nic nie muszę stwierdzać. To oczywiste. Pobaw się suwakami w Lightroomie i osiągniesz podobny albo identyczny efekt. Resztę trzeba dopracować w PS.

To tak ogólnie. Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie to płać. A nie szukaj "frajera", który za darmo powie co i jak.
    kto jest wiekszym frajerem ten co idzie zaplacic bo jest ciamajdą czy ten co ma troche talentu detektywa i sam wydedukuje jak to zrobic ?
    ochajtajsie

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

kto jest wiekszym frajerem ten co idzie zaplacic bo jest ciamajdą czy ten co ma troche talentu detektywa i sam wydedukuje jak to zrobic ?kto jest wiekszym frajerem ten co idzie zaplacic bo jest ciamajdą czy ten co ma troche talentu detektywa i sam wydedukuje jak to zrobic ?
    nie każdy ma czas żeby siedzieć i dochodzić co i jak,chociaż to co jest pokazane na tych zdjęciach w efekcie końcowym jakąś wielką filozofią nie jest,fakt dojscie krok po kroku w sposób ,,ręczny" może trochę potrwać ale przecięż są odpowiednie presety które ułatwiają zadanie i świetnie się sprawują tak jak color efex pro
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Cała moja galeria to jpg`i nie wiedzę żadnego problemu, żeby z jpga wyviągnąć takie kolory jak na porównywanym przykładzie sąsiadujących zdjęć za barem.

Czasem czytając wpisy fotografów mających "forumowego mądrale" mam wrażenie, że nie odbiegają poziomem wiedzy od typowego fotoziutka.

Ręce opadają, te wszystkie forumowe powinny być rozdawane wg. zasług a nie bredni wypisanych na forum.

pozdro nie czytam tego więcej bo głowa boli.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    forumowe stopnie*
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 24-10-2010 o 14:56 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Tak jak pisałem wcześniej: format RAW ma tak dużo informacji w sobie, że uzyskanie w miarę normalnego zdjęcia z "totalnej kaszany" jest naprawdę bardzo łatwe. I nie trzeba przy tym siedzieć nie wiadomo ile...

A poniżej gotowe presety do Lightrooma dla zdjęć w zbliżonych warunkach oświetleniowych
    presety
    Od razu podpowiem, że jeśli preset nie pasuje dokładnie to wystarczy:
    - zmienić temperaturę
    - zmnić "brightness" jeśli za jasno/ciemno

Cytat Zamieszczone przez orlen.ownlog.com Zobacz posta
    kto jest wiekszym frajerem ten co idzie zaplacic bo jest ciamajdą czy ten co ma troche talentu detektywa i sam wydedukuje jak to zrobic ?
    Ten kto "sam wydedukuje jak to zrobic" a następnie udostępnia gotowca z powodu tego typu odzywek:

barman_pl "To jeśli znasz patent na podobną obróbkę to pokaż"
    lub
    barman_pl "I nie kozacz proszę - jak masz się wychwalać czego to nie potrafisz bez udzielenia pomocy..."

Czyli ja jestem frajerem

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Cała moja galeria to jpg`i nie wiedzę żadnego problemu, żeby z jpga wyviągnąć takie kolory jak na porównywanym przykładzie sąsiadujących zdjęć za barem.
    Oczywiście, że można. Ale używając RAW-ów jest to dziesięć razy prostsze.

Pozdrawiam

Domyślnie

Oczywiście, że można. Ale używając RAW-ów jest to dziesięć razy prostsze.

Pozdrawiam

Nie wiem skąd w twojej głowie zrodził się pomysł na to, że przygotowywanie zdjęcie w Jpg`u bądź Rawie musi różnić się czasowo, ze wskazanie, że w Rawie robi się to szybciej.

Nie podzielam tej opinii. Zajmuje mi to tyle samo czasu. Także sorry.

Strona 40 z 43 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów