Pokaż wyniki od 1 do 10 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Mieszany widok

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

w miare jest oki.. ale na tym zdjeciu widac ze pan w drugim rzedzie chyba sie nachlal juz niezle przed uroczystoscia weselna.. a to pijak jeden
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    w miare jest oki.. ale na tym zdjeciu widac ze pan w drugim rzedzie chyba sie nachlal juz niezle przed uroczystoscia weselna.. a to pijak jeden
    Tak, wiem. Poprzez dodanie czerni wydobyła się ciemna czerwień w tle. Cała obróbka była w sumie dość szybko i niechlujnie robiona, ale chciałem coś pokazać czego najwidoczniej nie zauważyli moi poprzednicy, przez co całe zdjęcie jest monotonne.
    Przyglądnijcie się panowie tym fotkom z kościoła:
    http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/034.jpg
    http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/036.jpg

popatrzcie jakie ciemne jest tło. I jedna Pani, która siedzi z tyłu też wygląda jakby za dużo wypiła to mi wygląda na użycie overlaya.

Domyślnie

Faktycznie, Tkaczowe pastele są trudne do osiągnięcia. Nie wiem na ile zależy to od materiału wyjściowego, a ile od obróbki. Moje podejście do tematu poniżej, choć pewnie jest nieporadne, bo ja raczej w landszafty się bawię (z góry przepraszam państwa młodych!).

Co jest moim zdaniem charakterystyczne u Tkacza, to że potrafi on operować plamami i przejście w przepał jest łagodne, naturalne dla zdjęcia i nie razi. Z drugiej strony nie stara się pokazywać detali w cieniach, co szczególnie widać na garniturach panów młodych.

PS. Przy okazji miałem okazję przekonać się jakie fajne RAWy robi 5D. :)
    .

Uprawnienia umieszczania postów