Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-06-2010 o 11:16 Powód: Automerged Doublepost
no i co michal.. podoba ci sie ta kolorystyka z twojego zdjecia co zrobilem ..??
2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-06-2010 o 11:18 Powód: Automerged Doublepost
Dancio, kolorystyka jest jak najbardziej OK! jedyne co to trochę zaszumione ale kolory gites.
Mi, po małych zmianach wyszło tak:
ziarno dodalem .. bo podoba mi sie cos takiego na pamierze ale moj styl.....
pzdr
2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl
każdy widzi inaczej.... ja u Dancia widzę za dużo czerwonego na skórze....
Osobiście uważam, że troszkę za zimne (odrobina ciepłego koloru i trafiasz w serce mojej żony - powiedziała, że śliczne) ... Zauważyłem, że "niebieskości" dodają uroku, jednak tutaj jakby było ich za dużo ... ale to tylko moja subiektywna opinia.
"dancio" - nie wiem jak u Ciebie, ale ja widzę nieładny szum.
Usuwanie profilu ICC to proszenie się o kłopoty i jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Naprawdę, proponuję zacząć od dobrze skonfigurowanego systemu, aby nie było problemów, bo mówimy tu o minimalnych różnicach skóry itd. i jak nie ma się narzędzia dobrego do oglądania to to wszystko jest jak czcze gadanie..
Napiszę co widzę:
- wszystko od policzka w górę (czoło, nos) ma lekko niebieski zafarb,
- policzek będzie się ładnie komponował jak zmniejszysz niebieskiego, to zgodnie z kołem barw, góra zdjęcia powinna się ocieplić (chyba), a co za tym idzie, zacznie współgrać z ciepłym policzkiem
Nie bierz tego jako krytyki. Robie gorsze fotki i jestem mniej doświadczony. Opisałem to co zarejestrowały moje oczy i przetworzył mózg.