Strona 16 z 43 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    za ciasny kadr do takiej zabawy , coś "lużniejszeg" jest lepsze ;]
    nie gadajmy o kadrach !!! :-)

gadajmy o kolorze skóry i o tym czy jest atrakcyjna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    A jak to wyglada waszym zdaniem...poprawiane zarowno w ACR jak i lekka kosmetyka PS
    dla mnie OK, smacznie.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-06-2010 o 09:48 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No to zółty czy pomarańczowy ? Trzeba się zdecydować , ba , lepiej jest sprawdzić ;]

Okolice gałki ocznej panny mlodej to makijaż
    michalbulon u ciebie jest totalnie przesycone , mocne i kontrastowe , moglo by byc ok ale z mniejsza saturacja
    Chyba muszę znowu się ze Spyder pro 2 przeprosić i skalibrować dziada od nowa
    Co do saturacji to w pełni się zgadzam, niestety i u mnie w FF wygląda to na mocno przesycone.

Jeśli chodzi o fakt, że zdjęcia profesjonalistów wyglądają dobrze zarówno na skalibrowanych monitorach jak i lapkach, to nie ulega to wątpliwości. Wczoraj wygrzebałem dość ciekawy tekst właśnie z tym związany. Jak ktoś trochę po angielsku "spika" to polecam artykuły tego Pana, bo są ciekawe i potrafią wiele wyjaśnić:
    www.gballard.net

Domyślnie

słuchajcie, ja mam Eizo w robicie, NIESKALIBROWANY.

ale eizo nawet fabrycznie wyświetla nieźle.

więc OK - kalibracja ważna, ale bez przesadyzmu......
    jak się dobrze "wyprowadzi" skórę to powinna być OK, na różnych wyświetlaczach.
    Proponowałbym też na serwer wrzucać jpg w sRGB - wtedy wyświetlanie będzie bardziej uniwersalne na różnych monitorach.

???
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-06-2010 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Proponowałbym też na serwer wrzucać jpg w sRGB - wtedy wyświetlanie będzie bardziej uniwersalne na różnych monitorach.

To jest dobre rozwiązanie, ewentualnie całkiem usunąć profil. Większość przeglądarek obsługujących ICC standardowo obsługuje sRGB i tak będzie wyświetlała zamieszczone zdjęcia. Ostatnia opcja to po prostu zapis na dysk zdjęcia i oglądanie w PS.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    A jak to wyglada waszym zdaniem...poprawiane zarowno w ACR jak i lekka kosmetyka PS

Na LCD Samsung skalibrowanym na oko - miodzio .
    Na laptopie skalibrowanym na oko - ostrzejsze miodzio.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goldfin Zobacz posta
    Na LCD Samsung skalibrowanym na oko - miodzio .
    Na laptopie skalibrowanym na oko - ostrzejsze miodzio.
    Wygląda spoko, choć jak dla mnie ciut chłodno ale to już może subiektywna ocena - każdy ma swoje upodobania.

Coś już napisał

Domyślnie

A ja widzę przede wszystkim rękę trupa (lewy górny róg).

Domyślnie

dostałem rawa od dancio, troszkę inny kadr, ale generalnie "na wyjściu" podobnie.
    ja to widzę tak:
    aha, tylko ACR. bez PS.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-06-2010 o 11:07 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja twoja widze tak

2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Domyślnie

Ja chyba jakiś zmarzluch jestem, bo mi cieplejsze bardziej podchodzą.
    Dancio ma cieplejsze kolory od ciebie Michale i wydaje mi się, że przez to są bardziej naturalne.
    Pisząc to patrzę na swoje ręce, żeby porównać, która kolorystyka jest bliższa

Strona 16 z 43 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów