Strona 14 z 43 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    a to z soboty na szybko przy kosciele.. co wy na taka kolorystyke...

Jak dla mnie skóra na ramionach i torsie jest troszeczke za sina, ale ogladam na lapie, który chyba przeklamuje własnie w kierunku niebieskiego. Za to buzia.... Nooooo, tu się podkład prezentuje w pełnej okazałości Cięzko będzie chyba pogodzic kolor twarzy i reszty ciała, przy takim 'make-upie'. Bez masek i pędzli.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

no niestety to zmora slubow.. chodz nie ktore panny robia sobie makup rowniez na torsie...

ja torsu poprawiac nie bede.. nie zalezy mi az tak bardzo na zdjeciach okladkowych... troche prawdziwej panny mlodej tez musi byc
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ok fote dostałem , tak widzę ją po swojemu.

btw czemu dales f3.5 ? ;] , no i kadr do kitu ;p
    ja to widzę za żółte..... chyba to nie jest ładne. - według mnie.

czemu 3.5 ? a czemu nie 3.5 ?

Kadr do kitu, wiem, ale liczyłem na to, że podciągniesz ogólne wrażenie kolorystyką ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    wyslijcie mi na priv ta fote.. nie musi byc cr2 czy nef ale zeby nie bylo robione.. to zrobie po swojemu kolorystyke.. dla mnie nie ma zycia w tym przykladzie powyzej... chodz kazdy ma inny styl....

a to z soboty na szybko przy kosciele.. co wy na taka kolorystyke...

ja to tutaj PS widzę na twarzy, ale może się mylę ?
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 01-06-2010 o 20:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

bo po co iso1600 i f3.5 ja mozna było zejśc z iso co za tym idzie więcej zdziałać ze zdjęciem ;]

z tym zółtym pudło , jest w zasadzie całkowicie zdjęty ;]
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ja to tutaj PS widzę na twarzy, ale może się mylę ?
    Jestem na 99,9% pewien, że to fluid.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

bo po co iso1600 i f3.5 ja mozna było zejśc z iso co za tym idzie więcej zdziałać ze zdjęciem ;]

ja mam swoje zasady, - nie schodzę poniżej iso 1600 ;-)

a poważnie to pewnie masz rację, chociaż i tak z tego rawa można wyciągnąć co nie co...

Domyślnie

Nie mam pewności ale IMO klucz do obróbki tych zdjęć z pierwszego postu nie lezy w samych kolorach a w ustawieniach s/h plus delikatna desaturacja na koniec...
    Efekt jest tyleż specyficzny co, ciekawy. Może się podobać.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Kurczaki ja na tym zdjęciu również widzę za dużo żółtego ( właściwie to bardziej pomarańczowy), zwłaszcza gałki oczne i ich okolice u Panny młodej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Nie mam pewności ale IMO klucz do obróbki tych zdjęć z pierwszego postu nie lezy w samych kolorach a w ustawieniach s/h plus delikatna desaturacja na koniec...
    Efekt jest tyleż specyficzny co, ciekawy. Może się podobać.
    Pomijając różnice w kolorystyce pomieszczenia, różnice w świetle, no i niestety te moje przepalenia to......... skórę jest dość łatwo tak "wyprowadzić" - ja widzę że na moim jest ciut inaczej, ale jest nieznaczna różnica w mojej ocenie...
    Najlepiej jest ustawiać skórę na dużym zbliżeniu.... i suwaczkami jeździć.
    Każdy średnio rozgarnięty homo sapiens tego się może "naumieć".
    Jednak samo "wyprowadzenie" skóry to dopiero gdzieś 1/4 drogi do tego żeby robić dobre fotki, a może 1/8 nawet..

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kolego Sokolowski ty tez masz troche krytyki i mowisz ze uzywasz tylko ACR... popatrz na swojego bloga koles ktory ma czerwone wlosy w znaczeniu jest rudy na nie ktorych zdjeciach otrzymal od ciebie kolor niebieski..pytanie czy to byl prezent od ciebie.. czy to tylko blad w twojej sztuce...

pzdr.
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Strona 14 z 43 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów