Strona 22 z 43 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja nie wiem, możesz se wykorzystywać, wydawało mi się że ten raw był udostępniany w konkretnym celu, ale mi w sumie wszystko jedno, tak się dziwię.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

wygląda, na to że obróbka heńka najlepsza. Może zdradzisz co zrobiłeś?

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Wszyscy mecza ta sama fote a ja wczoraj na plenerze zrobilem cos takiego .. i pomieszalem troche w kolorkach i wyszlo mi od tak

2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Jaki sens jest wystawianie tutaj fotografii jeśli nie powie sie w kilku zdaniach jakimi ustawieniami doszło sie do końcowego efektu?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony

Domyślnie

1. Podróbka Michała
    2.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Jaki sens jest wystawianie tutaj fotografii jeśli nie powie sie w kilku zdaniach jakimi ustawieniami doszło sie do końcowego efektu?
    To może dajemy PSD z obróbką? Może się czegoś ciekawego nauczymy

i PSD przeskalowany do 1000x667 żeby za dużo nie zajmował
    http://www.4shared.com/photo/GyElGJUZ/_MG_6824b.html
    jak widać użyłem overlay'a co dało więcej czerni i kontrastu w tle, co wydaje mi się, że także stosuje Tkacz i sprawia że osoby na zdjęciu odstają od tła i zdjęcie nie jest płaskie.

Bywalec Awatar dancio
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

w miare jest oki.. ale na tym zdjeciu widac ze pan w drugim rzedzie chyba sie nachlal juz niezle przed uroczystoscia weselna.. a to pijak jeden
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancio Zobacz posta
    w miare jest oki.. ale na tym zdjeciu widac ze pan w drugim rzedzie chyba sie nachlal juz niezle przed uroczystoscia weselna.. a to pijak jeden
    Tak, wiem. Poprzez dodanie czerni wydobyła się ciemna czerwień w tle. Cała obróbka była w sumie dość szybko i niechlujnie robiona, ale chciałem coś pokazać czego najwidoczniej nie zauważyli moi poprzednicy, przez co całe zdjęcie jest monotonne.
    Przyglądnijcie się panowie tym fotkom z kościoła:
    http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/034.jpg
    http://tkacz.dokuro.org/BLOG/pary/AA/036.jpg

popatrzcie jakie ciemne jest tło. I jedna Pani, która siedzi z tyłu też wygląda jakby za dużo wypiła to mi wygląda na użycie overlaya.

Domyślnie

Faktycznie, Tkaczowe pastele są trudne do osiągnięcia. Nie wiem na ile zależy to od materiału wyjściowego, a ile od obróbki. Moje podejście do tematu poniżej, choć pewnie jest nieporadne, bo ja raczej w landszafty się bawię (z góry przepraszam państwa młodych!).

Co jest moim zdaniem charakterystyczne u Tkacza, to że potrafi on operować plamami i przejście w przepał jest łagodne, naturalne dla zdjęcia i nie razi. Z drugiej strony nie stara się pokazywać detali w cieniach, co szczególnie widać na garniturach panów młodych.

PS. Przy okazji miałem okazję przekonać się jakie fajne RAWy robi 5D. :)
    .

Strona 22 z 43 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów