Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: 70-200 ? tak! ale które ?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jeśli to ma być Twoje pierwsze tele, to radzę Ci zrobić podobnie jak ja zrobiłem jakiś czas temu, czyli kupić najtańszą wersję 70-200/4 najlepiej używaną (ja kupiłem nową - mój błąd :P) pobawić się nią parę miesięcy i ewentualnie sprzedać i kupić coś innego, jak już będziesz wiedział czy bardziej brakuje Ci światła, czy stabilizacji, czy może te ogniskowe w ogóle Ci nie pasują. Stracić nie stracisz, a przynajmniej będziesz wiedział czego Ci brakuje i jakiego szkła naprawdę potrzebujesz

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    Jeśli to ma być Twoje pierwsze tele, to radzę Ci zrobić podobnie jak ja zrobiłem jakiś czas temu, czyli kupić najtańszą wersję 70-200/4 najlepiej używaną (ja kupiłem nową - mój błąd :P) pobawić się nią parę miesięcy i ewentualnie sprzedać i kupić coś innego, jak już będziesz wiedział czy bardziej brakuje Ci światła, czy stabilizacji, czy może te ogniskowe w ogóle Ci nie pasują. Stracić nie stracisz, a przynajmniej będziesz wiedział czego Ci brakuje i jakiego szkła naprawdę potrzebujesz
    No ja tak zrobiłem. Ma od groma wad, ale lubię to szkło i trzymam sobie jako "zapychacz" górnych ogniskowych. I jest leciutkie, zgrabne a światłem się nie przejmuję - było problemem używane na 400D, przy dzisiejszych puchach można to, serio, olać. Chyba, że to dla kogoś podstawowe szkiełko, to można i się pokusić o f/2,8, tylko potem z tym biegać ))

A co do nocy - im droższy masz zestaw, tym mniej chętnie samemu chodzisz w nocy. Przynajmniej miasta się to tyczy
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów