Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Przygotowanie zdjecia do druku w foto lab

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    czyli na górze wklepuję z palca szerokość i wysokość np. w mm, 300 dpi i wybieram "kadrowanie". zaznaczam pole i "docinam". Tak sie pobawiłem i cos wyszło. w przypadku 13x18 ucina kawał brzegów. mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem mimo iż nie jestem zastępcą dyrektora w jakimś dużym PRL-owskim kombinacie,a i niegłupi też jestem

#
    Pamiętaj że dla formatu 13x18 ustawiasz format 12,7x17,8cm - szerokość rolki "trzynastki" to 127mm

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Wysłałem zdjęcia do Labu online www.snapfish.com i przysłali mi zdjęcia z ciemniejszymi kolorami.
    Gorszego 'labu' w internecie chyba nie ma, to co oni potrafia zrobic ze zdjeciami przeroslo moje najgorsze wyobrazenia ??: Tragedia!

Uzależniony

Domyślnie

Zrobiłem testa z labem. Wysłałem kilka takich samych fot z różnymi profilami. I wszystkie wyszły tak samo zazielenione. Drukując to samo w domu na g.wnianym HP kolory i kontrast wyszły prawidłowo, tylko jakość wydruku pozostawia sporo do życzenia.
    Czy to oznacza, że trzeba znaleźć "dobry" lab w którym będą się domyślać co chciałem mieć na zdjęciu i korygować mi to?

Druga sprawa to jak patrzyłem jak działają różne dostępne profile drukarek i papiru to się za głowe złapałem. Trzeba być geniuszem żeby to skorygować.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zeby dobrze wydrukowac, wszystko musi byc skalibrowane, zarowno po Twojej stronie jak i labu, jak ktorekolwiek ogniwo zawiedzie to tak sie to wlasnie konczy... poza tym chyba powinienes miec profil labu a nie wysylac foty z roznymi profilami? ja drukowalem w pracy na 8 kolorowym Epsonie, piekna sprawa.. mozna bylo bez mala drukowac w RGB, taki mial zakres kolorow

Uzależniony

Domyślnie

Jak byś przeczytał watek to byś wiedział o czym mowie i co zrobiłem. Raptem 3 strony.

Uzależniony

Domyślnie

Dzięki. O takie coś mi chodziło. Mimo że koleś trochę leje wodę i pozuje na krasomówce to zawarł informacje których szukałem.

Domyślnie

Polecam AD Studio Stelmach-Łosowski. Robię u nich odbitki.Obrabiasz zdjęcie według własnego uznania w Ps i na końcu konwertujesz do profilu danego papieru.Profile ściągasz od nich ze strony.Wszystko objasnione i opisane na ich stronie.Gość, który siedzi przy maszynie chętny do wyjaśnień i bardzo kontaktowy tel. lub gg.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów