Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przysłona w 580ex II

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    czy aby nie chodzi Ci o ogniskową ?
    nie o ogniskową, ale o przesłonę własnie. Kiedy lampa pracuje w ettl-u automatycznie czyta przysłonę, która jest ustawiona w aparacie. Myślę, że chodzi o możliwość - ręcznej - zmiany właśnie tej wartości, względnie narzucenia aparatowi innej wartości. W/g mojej wiedzy tego zrobić się nie da, ale bardzo możliwe, że moja wiedza nie jest kompletna

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katharsis Zobacz posta
    nie o ogniskową, ale o przesłonę własnie. Kiedy lampa pracuje w ettl-u automatycznie czyta przysłonę, która jest ustawiona w aparacie. Myślę, że chodzi o możliwość - ręcznej - zmiany właśnie tej wartości, względnie narzucenia aparatowi innej wartości. W/g mojej wiedzy tego zrobić się nie da, ale bardzo możliwe, że moja wiedza nie jest kompletna
    Wreście ktos wie o czym pisze.Właśnie dziwi mnie to że w najwyższym modelu lampy Canona nie da się tego wykonać a w lampach starych nie Canonowskich lub lampach innych firm daje sie zmienić tą wartość.W Nikonowskich lampach przysłonę zmienić można.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Uprawnienia umieszczania postów