Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: opinie o canon 400d

Mieszany widok

Domyślnie

co do szumów.
    Może to bez sensu - ale ja mając 400D i 40D uznałem,ze 40 BARDZIEJ SZUMI
    na 400D iso 800 było OK a w 40... najwyższym iso, którego się nie boje jest 640.

moze to jest subiektywne odczucie (bo niby jest ta sama matryca)
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Fajna pucha, prosta w obsłudze, przy dobrym szkle możesz zrobić fajne foty
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

400D to swietna pucha, obecnie uzywam juz drugiej takiej - co prawda modyfikowanej do konkretnej dziedziny fotografii, niemniej jednak moge pisac o niej w samych superlatywach. Bardzo duzo da sie z niej wycisnac.

Jesli potrzebujesz wyzszego ISO i pomiaru punktowego, wez 30D, jesli nie uzywasz ich teraz - olej to i po prostu rob zdjecia. W tym sie w koncu najlepiej sprawuje czterysecia.

A i ewentualna naprawa bedzie tansza, niz w przypadku 30D - w koncu nizszy klasa korpus, nizsze ceny czesci zamiennych.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Mialem 400D i zmienilem na 50D - zdjec lepszych przez to nie robie
    400D mial minimalnie slabszy AF w ciemnych miejscach w porownaniu z 50D i to chyba tyle co najbardziej rzucilo mi sie w oczy. 400D to swietna puszka do robienia zdjec - kupuj i sie ciesz dobrymi zdjeciami
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Dopiero zaczyna Awatar adi_85
    Miasto
    wałbrzych

Domyślnie

mam 400d od ponad 3 lat i powiem szczerze, że oprócz mojego beztalencia w fotografowaniu, widzę w nim jedną wadę - trochę za mały dla moich rąk (ale doszedłem do tego dopiero wtedy, gdy miałem w ręce 40d)

oprócz w/w wady, jest prosty w obsłudze, ma wszystko to, co powinna mieć dobra lustrzanka i nie ma tego, czego lustrzanka mieć nie powinna.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Mialem 400D i zmienilem na 50D - zdjec lepszych przez to nie robie
    400D mial minimalnie slabszy AF w ciemnych miejscach w porownaniu z 50D i to chyba tyle co najbardziej rzucilo mi sie w oczy. 400D to swietna puszka do robienia zdjec - kupuj i sie ciesz dobrymi zdjeciami
    Robiłem kiedyś podobną zamianę (400->50). Generalnie zgadzam się co do jakości zdjęć i AF, ale dla mnie:
    - ergonomia 400D była najwyżej przeciętna (za dużo patrzenia w ekran - w słońcu niezbyt dobrze czytelny), źle się go trzymało (choć świetnie nosiło i tak sobie obsługiwało,
    - spory shutterlag - opóźnienie było dla mnie nieco denerwujące,
    - naprawdę niewielki wizjer bez informacji o ISO (w połączeniu z niezbyt wygodną obsługą, skutkowało to czasami zdjęciami na losowych czułościach),
    - brak regulacji AF.

Aparat zdjęcia robi naprawdę dobre (chyba nie do odróżnienia od 40D), ale nie jest to jakiś super hit Canona. Warto zdawać sobie sprawę, że ma również ułomności. W każdym razie pomimo ogólnej sympatii do tego modelu, raczej bym do niego nie wrócił.
    Na początek lub na wycieczki (waga, rozmiar) może być, ale szału nie ma.

Zablokowany

Domyślnie

Dzięki wszystkim za opinie o 400d zdecyduje się na niego,mówicie że obiektyw kitowy jest niezbyt to jaki polecilibyście mi tak do 500zł, będzie mi służył głównie do robienia krajobrazów,portretów i na jakichś imprezach okolicznościowych

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7Synek7 Zobacz posta
    Dzięki wszystkim za opinie o 400d zdecyduje się na niego,mówicie że obiektyw kitowy jest niezbyt to jaki polecilibyście mi tak do 500zł, będzie mi służył głównie do robienia krajobrazów,portretów i na jakichś imprezach okolicznościowych
    400D miałam i jako pierwsze lustro polecam.
    Do tego jeśli tylko finanse pozwolą 50/1,8 (żeby wiedzieć po co są stałki :wink + jakiś zoom (zależny od finansów). Bardzo dobrym wyborem jest Tamron 17-50/2,8 , ale jeśli to za duży wydatek to któryś kit.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    fotomih mnie uprzedził
    Ostatnio edytowane przez Selena ; 18-05-2010 o 13:22 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W 500zł zmieścisz się kupując używane 18-55 IS + 50mm 1.8 i to powinien być idealny zestaw na początek.
    Ewentualnie z lekką dopłatą bo za 600-650zł C17-85 ...ale chyba wolałbym pierwszy zestaw.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

za tyle to Canon 17-85

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów