Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [tomek1976] Mój misz-masz.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie [tomek1976] Mój misz-masz.

Witam.
    To jest moja pierwsza galeria na tym forum, choć już od pewnego czasu jestem jego systematycznym czytelniko-oglądaczem Fotografia jest jedną z kilku moich pasji, przy której staram się relaksować i wyciszać

Na początek - kilka ślubnych plenerówek.Moim zdaniem, to wbrew powszechnym opiniom, jeden z trudniejszych rodzajów fotografii. Dodaję, że nie "pstrykam" zarobkowo, a modele, to zazwyczaj znajomi lub rodzina

1.

2.

3.

4.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Witam.
    To jest moja pierwsza galeria na tym forum, choć już od pewnego czasu jestem jego systematycznym czytelniko-oglądaczem Fotografia jest jedną z kilku moich pasji, przy której staram się relaksować i wyciszać

Na początek - kilka ślubnych plenerówek.Moim zdaniem, to wbrew powszechnym opiniom, jeden z trudniejszych rodzajów fotografii. Dodaję, że nie "pstrykam" zarobkowo, a modele, to zazwyczaj znajomi lub rodzina.

1.

2.

3.

4.
    Ostatnio edytowane przez tomek1976 ; 16-05-2010 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

IMO zdjęcia lepsze niż od niejednego "profi". Pierwsze najsłabsze z serii i do 3 też można by się przyczepić... Powinieneś coś zrobić z ręką panny młodej.

Ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

1,2 i 4 dziwne, niepotrzebne skosy. Na 1 młodzi obalają się na drzewo, na 2 żeby nie spaść trzymają się latarni, dodatkowo ta latarnia sterczy młodej z głowy, a na 4 gdyby nie barierka to też by się gibnęli. Na 2 i 4 bez sensu gapią się w obiektyw. Generalnie, nie widać pomysłu na kadr, 3 jeszcze ujdzie choć mocno zachowawcze ale reszta totalnie bez polotu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    A, A

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie Kampania wrześniowa.

Robiąc małą retrospekcję - przypominam sobie słuszne czasy (będąc jeszcze uczniem szkoły podstawowej),gdy jak co roku - we wrześniu, organizowane były apele poświęcone kolejnym rocznicom wybuchu II Wojny Światowej. Do dziś brzmi mi w uszach melodia i słowa piosenki: " Gdy zapłonął nagle świat, bezdrożami szli...".
    Dziś, zamiast apeli - mamy inscenizacje poświęcone tym wydarzeniom.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Wrześniowa reporterka - treściowo i ujęciowo rewelacja. Tylko te B&W...
    Może ja jestem już wypaczony przez swoje analogi i nie kumam tych wszystkich "suwaczków" i "temperatur" w PSie.. ALE CZEMU CZĘŚĆ Z TYCH ZDJĘĆ MA LILIOWY ZAFARB!? I druga rzecz.. 8-9-10.. Właściwie całość lecąc po kolei, jest wg mnie przepalona. Ja bym zasugerował całe B&W do poprawy (wróóóć - poza 15, 16 i 5, które są całkiem ok)
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Hm...co do przepaleń, to nie chcę polemizować-histogramowo wydawało się ok, ale być może jest to po części wina monitora, na którym obrabiałem te fotki. A co do "liliowego zafarbu"...cóż, "licentia poetica" Pomyślałem, że może w ten sposób oddam nieco klimaty września'39 Dzięki za ciepłe słowa. Tak na marginesie, to w zapasie jeszcze kilka dni urlopu, które zamierzam wykorzystać podążając śladami mjr Henryka Dobrzańskiego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze kilka nawiązań do "kampanii wrześniowej"...

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.
    Ostatnio edytowane przez tomek1976 ; 17-09-2010 o 02:07 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    Hm...co do przepaleń, to nie chcę polemizować-histogramowo wydawało się ok...
    Wiesz, zawsze istnieje możliwość, że to z moim monitorem jest coś nie tak Ale spójrz np. na ręce żołnierzy z 8-ki.. Białe plamy..

A co do "liliowego zafarbu"...cóż, "licentia poetica" Pomyślałem, że może w ten sposób oddam nieco klimaty września'39
    A czy przypadkiem.. nie chodziło ci o sepię?

A przez Twoje fotki dopadła mnie mała refleksja.. Pamiętam czasy w których jeden mauser na całą grupę rekonstrukcji był prawdziwym onanizmem sprzętowym.. A teraz? Moźdrzierze, MG42, Zundap.. Na broń osobistą już się nawet nie patrzy
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie Próbka jesiennego pleneru.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    A co do "liliowego zafarbu"...cóż, "licentia poetica" Pomyślałem, że może w ten sposób oddam nieco klimaty września'39 [...]
    Tak to właśnie odebrałem - mnie się podoba ten "klimatyczny zafarb" - aa, i apele również pamiętam.
    Czy ten pan z #15 nosi przyciemniane szkła? Nie studiowałem zbyt pilnie etapów rozwoju optyki, ale MZ brylowałby na salonach w '39, widocznie ktoś znaczny, co najmniej marszałek in cognito!
    Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    [...]ręce żołnierzy z 8-ki.. Białe plamy..
    Historia zna więcej białych plam!... Odnoszę wrażenie, że jednak Twój monitor nie wyrabia - do 3x255 (RGB) jeszcze trochę im brakuje, ale też dermatologicznie skóry nie badałem

Odnośnie ostatnich plenerowych - się nie znam, więc się wypowiem:
    #24 - nie przepadam za skosami
    #25 - zastanawia mnie czy Młody jest na drugim planie czy już jako tło?... (GO)
    #26 - ? niezwykle ulotne zdjęcie...
    #27 - (jak dla mnie) może być, chociaż ten uśmiech średnio koresponduje z zamyślonym spojrzeniem poza kadr. No nic, nie ma co wybrzydzać, też ślub brałem, ciśnienie pamiętam
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów