Pokaż wyniki od 1 do 10 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Ja dziś interweniowałem w sprawie czyszczenia matrycy w Canon Polska i mają zając się ta sprawą. Jak stwierdziła miła pani w CP serwis na żytniej trochę wymusza od klienta drobne naprawy w stylu czyszczenie matrycy. Pytałem czy jeżeli grzebią w aparacie i wymieniaja lustro to automatycznie powinni po takim zabiegu wyczyścic matrycę czy też nie. Jutro mają mi dać odpowiedź w tej sprawie.
    Samemu serwisowi odmówiłem czyszczenia, a nie powiem, że serwisant tak na prawdę narzucił mi to z góry. Tak chyba być nie powinno

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Ja dziś interweniowałem w sprawie czyszczenia matrycy w Canon Polska i mają zając się ta sprawą. Jak stwierdziła miła pani w CP serwis na żytniej trochę wymusza od klienta drobne naprawy w stylu czyszczenie matrycy. Pytałem czy jeżeli grzebią w aparacie i wymieniaja lustro to automatycznie powinni po takim zabiegu wyczyścic matrycę czy też nie. Jutro mają mi dać odpowiedź w tej sprawie.
    Samemu serwisowi odmówiłem czyszczenia, a nie powiem, że serwisant tak na prawdę narzucił mi to z góry. Tak chyba być nie powinno
    O ile dobrze pamiętam, to jeśli do wymiany lustra, trzeba rozkręcić korpus od tyłu, może być potrzeba wyjęcia matrycy, a przynajmniej w 400D, nie da się wyjąć matrycy nie rozdzielając jej od filtra przed nią. A przy tym, nie trudno o paprochy.

Inna sprawa - sprawdź dokładnie ten korpus, mi przy wymianie slotu CF w 400D rozwalili kompletnie wizjer i nie przymocowali matówki (musiałem grata sam rozebrać i zamontować, porażka)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie Odp: Odpadło lustro w 5D

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Bombi Zobacz posta
    Aparat odebrany.
    Syf na matrycy koszmarny, bez porównania z tym 1 paprochem z jakim zostawiłem w servisie.
    A żeby było śmiesznie matówka jak w nigdy nieczyszczonym aparacie z lat 70.
    Jeden wielki syf. Jestem niezadowolony i zniesmaczony.
    Wymiana całego systemu podnoszenia lustra w ramach wady producenta powinna być wykonywana w sterylnych warunkach, a czyszczenie powinno być integralną częścią wymiany i pewnie jest, ale servis musi zedrzeć pieniądze.
    Nie zgadzam się z tym. Zobaczymy co na to Canon PL.
    Panowie, na jaki adres pisaliście do Canon PL ?
    Bo mój aparat właśnie jest w serwisie z powodu tego odpadniętego lustra i oczywiście próbują wyciągnąć 130zł za czyszczenie matrycy, choć nie jest zabrudzona.
    Trzeba by to w końcu jakoś ukrócić
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów