Pokaż wyniki od 1 do 10 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Dzięki zanussi. Brak lustra skutkuje tym, że nie widzę obrazu. Ale aparat zdjęcia cyka. Robiąc zdjęcia bez lustra słychać, że AF działa (i widać że skala odległości na obiektywie obraca się) w efekcie miga punkt AF i dźwiękiem tak jakby potwierdzał ustawienie ostrości, ale po sprawdzeniu (na wyświetlaczu oraz w DPP) dla aktywnego punktu AF zdjęcie wychodzi nieostre. Po włożeniu lustra "złapał" ostrość. - ???
    Wobec powyższego mam pytania: czy lustro (jego brak) ma wpływ na niepoprawne działanie AF? oraz drugie: jeżeli tak, to czy po wklejeniu lustra serwis sprawdza działanie AF? Jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć - Dziękuję i Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadOs41 Zobacz posta
    Wobec powyższego mam pytania: czy lustro (jego brak) ma wpływ na niepoprawne działanie AF? oraz drugie: jeżeli tak, to czy po wklejeniu lustra serwis sprawdza działanie AF? Jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć - Dziękuję i Pozdrawiam.
    Ma wpływ, pod lustrem które widzisz znajduje się drugie które odbija obraz do czujników AF umieszczonych na dole komory lustra, stąd AF w Twoim przypadku nie może działać poprawnie.
    Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Uprawnienia umieszczania postów