Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja też jestem zdania że sprzęt jest do fotografowania a nie do modlenia się do niego ale czasem jak oglądam potwornie porysowane stare piątki na allegro to zastanawiam się co Ci ludzie z nimi robią.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja mam zdarty kawał lakieru odkąd niosłem w jednej torbie aparat i metalową replikę makarova na sesję.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna Awatar Bombi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale Wy popadacie w skrajności.

Dbam ale używam normalnie, i nie do testów!!!
    Jak odkładam to nie rzucam na glebę, noszę w torbie a nie w reklamówce.
    Wychodząc w zimę na zdjęcia po powrocie nie wystawiam aparatu na szok i kompensację, daje mu odtajać. Po prostu szanuje swoje narzędzie pracy.

To chore?

Poza tym nie lubię mieć zniszczonych rzeczy, chodzić w podartych butach i jeździć zardzewiałym poobijanym samochodem. Jestem dziwny?
    A może mi nigdy nie spadało z nieba i jak coś mam to o to dbam?
    Pozdrawiam Bombi Moja "Galeria"
    5D MkI / BG-E4 AD / C 24-105L/C 70-200L/ C 50
    580 exII/ ~1000Ws/ BDish/ Softboxy/18Gb SanDisc /

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie ma się co spinać, to co pisałeś wcześniej sugerowało dużo większą troskę niż noszenie w torbie aparatu i zostawianie go żeby odtajał. To chyba normalne i każdy kto zarabia sprzętem musi o niego dbać. Natomiast nakładanie filterków na obiektywy, koszulek na body, chuchanie i pucowanie to co innego.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Matrycy mi oczywiście nie wyczyścili i zanim zdążyłem zainterweniować drugi raz paczkę targał już do mnie kurier Tak ich przycisneło, ze zamiast 2 tygodni czekałem kilka dni :-) Kiedyś miałem dobre zdanie o Żytniej teraz uważam, że robią z ludzi wała.
    Na szczęście kolega kalibrował ostatnio u nich puszkę i 3 szkła i gratis wyczyścili mu matrycę w moim :-) U mnie już wszystko gra, ale u niego porażka Serwis ni jak nie daje sobie rady z kalibracją 5D i 24-70 L. Najlepiej jak serwisant tłumaczył że ma front fokus bo tak musi być. "Rozumie Pan, raz Pan robi w świetle dziennym, raz w żarowym i potem znowu w innym i aparat w innej barwie po prostu może mieć fron/back focus" :-) Pytanie tylko czemu akurat z 24-70 a z innymi 5 szkłami już nie :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez przesady z offtopami...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aparat odebrany.

Syf na matrycy koszmarny, bez porównania z tym 1 paprochem z jakim zostawiłem w servisie.
    A żeby było śmiesznie matówka jak w nigdy nieczyszczonym aparacie z lat 70.
    Jeden wielki syf. Jestem niezadowolony i zniesmaczony.

Wymiana całego systemu podnoszenia lustra w ramach wady producenta powinna być wykonywana w sterylnych warunkach, a czyszczenie powinno być integralną częścią wymiany i pewnie jest, ale servis musi zedrzeć pieniądze.
    Nie zgadzam się z tym. Zobaczymy co na to Canon PL.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Canon Polska powiniem Ci pomóc Są bardzo mili i interwencja w tej sprawie konieczna. Przypominaj sie a będziesz załatwiony jak należy

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kosmo, napisałem list z opisem sprawy - 22 dni ciszy.
    Dziś napisałem raz jeszcze - i odrzuciło mojego @.
    Powód - zablokowali mój adres @ (dodany jak mniemam do listy spamowej)

Prosty sposób zniechęcenia. wrrrr

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

koledzy odgrzeje kotleta bo nie znalazlem odpowiedzi: ktorych numerow seryjnych dotyczy problem?
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów