Witam!!!
Coby Ci Vitez przyjemność zrobić:
Backupu, nie miałem.
Byłem jedynym i w pełni płatnym fotografem.
Zadowolony?
Nie dorobiłem się jeszcze zapasu a 5ka ma całe 6 miesięcy od zakupu.
Na liczniku 2210 zdjęć, ~1900 zdjęć w sterylnych studyjnych warunkach.
Ale dałem radę, dokumentacje wesela mają.
Sprzęt dziś dowiozłem na Żytnią, ponoć dziś już 3cia 5ka z odklejonym lustrem.
Naprawa wciąż robiona gratis.
Pozdrawiam Bombi
Pozdrawiam Bombi Moja "Galeria"
5D MkI / BG-E4 AD / C 24-105L/C 70-200L/ C 50
580 exII/ ~1000Ws/ BDish/ Softboxy/18Gb SanDisc /
Szczerze mówiąc jak byłeś jedynym i do tego płatnym fotografem to idąc na ślub z jednym body wykazałeś się skrajnym brakiem profesjonalizmu. Oby takich fotografów było jak najmniej.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Gdzieś czytałem że podczas olimpiad Canon świadczy serwis na miejscu...
Może czas zabiegać o to i podczas ceremonii ślubnej
Tylko jak to świadczy o niezawodności sprzętu... 8)
no nie...... nie miałeś zapasu ? Tragedia.......
Ja bym się nie ruszył na reportaż bez zapasu, za duży stres by to był dla mnie, i tak mam wystarczającą "sraczkę" na reportażu.
:-/
najbardziej podziwiam wielu kamerunów, którzy jadą bez zapasu - takie wielkie mają zaufanie do swoich maszyn......
a jak się jednego zapytałem o zapas to mi powiedział że przecież jeszcze mnie nie zawiodła........![]()
Tak, macie rację bez 2go body już nie pójdę robić ślubu.
Ale prędzej spodziewałem się że w tym upale będę miał zawał niż awarię nowego sprzętu...
Wracając do tematu.
Dziś dostałem wycenę. Termin naprawy - nieznany.
130pln za czyszczenie CZYSTEJ matrycy, odmówiłem.
Matryca przed oddaniem do servisu przy f22 miała 1 paproch.
I o taki jej stan (z przed dostarczenia) poprosiłem.
Ciekawy jestem jak będzie wyglądała po wklejeniu lustra.
W ogóle jestem ciekaw jak będzie wyglądał cały aparat, jestem przewrażliwiony (żeby nie pisać brutalnie i niestosownie) pod względem dbania o sprzęt.
5czka nie miała nawet śladu że była używana!
No nic zobaczymy za 2-14 dni
Pozdrawiam Bombi
Pozdrawiam Bombi Moja "Galeria"
5D MkI / BG-E4 AD / C 24-105L/C 70-200L/ C 50
580 exII/ ~1000Ws/ BDish/ Softboxy/18Gb SanDisc /
chyba jedną z najgorszych rzeczy jest przesadne dbanie o sprzęt , to tylko sprzęt , ma służyć do pracy , a tak może od tego dbania pech dopadła...
no comment...
Sprzęt to tylko sprzęt, jest od używania a nie przesadnego dbania. No ale jak ktoś kupując już myśli o tym za ile sprzeda i każda ryska jest rysą na sercu i honorze to wypada współczuć.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący