Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jak uzyskać takie kolory?

Domyślnie Jak uzyskać takie kolory?

Cześć!

Mam pytanko. Jak uzyskać takie kolory? Czy jest to Cross processing? Próbowałem Nik Software, ale coś na moich zdjęciach tak szałowo to nie wyglądało Może poprostu te zdjęcia są lepsze.... Albo może zamiast szablonu z Nik, potrzeba pobawić się curves na różnych kanałach?

www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakie kolory?
    Skasowali mi ;(

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygląda na lekki cross z Nik'a, albo po prostu mocny filtr ocieplający.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Pytanie, czy to jest bliżej grafiki, czy bliżej zdjęcia...
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Uwielbiam to, jak chcesz zobaczyc odjazd kolorow bez photoshop'a, kup sobie slajd i wywolaj ja w cross-procesie, jak chcesz poszalec z perspektywa, pobaw sie tilt-shiftem, jak chcesz mocne kontrasty i wyciagniete niebo, zainwestuj w lampe i filtry. I nadal to bedzie fotografia.

W koncu fotografia, to proces - od mysli, poprzez klapniecie lustrem po obrobke.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

I to jest pytanie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Właśnie o to chodzi czy jest to obróbka w PS'ie, czy może poprostu filtr ocieplający lub slajd w crossie

Bo innych możliwości nie widzę, ale nawiasem ostrość i jakość tego zdjęcia perfekcyjna
    Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 16-05-2010 o 19:37 Powód: Automerged Doublepost
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem, jak ostrość i jakość jesteś w stanie ocenić po fotce o rozdzielczości kilkaset na kilkaset pikseli.
    Można swobodnie zagwarantować, że "ostre" przy takiej rozdzielczości będzie zdjęcie z nadepniętego kita 18-55

Kolory wydają się w miarę normalne. Co innego kontrasty
    PS. Oczywiście chodzi mi o jakość techniczną
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 16-05-2010 o 21:56 Powód: Automerged Doublepost
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartosztroch89 Zobacz posta
    Właśnie o to chodzi czy jest to obróbka w PS'ie, czy może poprostu filtr ocieplający lub slajd w crossie
    Moim zdaniem to nie jest cross za " delikatne " kolory i kontrast.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Nie wiem, jak ostrość i jakość jesteś w stanie ocenić po fotce o rozdzielczości kilkaset na kilkaset pikseli.
    Można swobodnie zagwarantować, że "ostre" przy takiej rozdzielczości będzie zdjęcie z nadepniętego kita 18-55

Kolory wydają się w miarę normalne. Co innego kontrasty
    PS. Oczywiście chodzi mi o jakość techniczną
    Oj gdzieś mam na dysku duże zdjęcia i zapomniałem że wrzuciłem mniejszą wersje na serwer.

A co do tego że to nie corss.. hmm ja probowałem z Nika, to nie szło crossem... więc może i racja
    Tak sobie patrze jeszce na to zdjęcie, to może było tak: saturacja, gumka na sukience, i pędzlem piasek na złoty kolor + Hue/Saturation na niebiskiej barwie zmiana na odcień zieleni + góra przyciemniona.... albo... coś z filtrem ocieplającym?
    Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 16-05-2010 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

- odpowiedź jest prosta -takie kolory i obróbka - to pewnie lata wprawy w PS. I można podobne efekty uzyskać wyrównując się umiejętnościami z Twórcą zdjęcia
    Można by zbliżać się do tego - zaczynając Cross-em (wiadomo cross crossowi nie równy jest jego wiele odmian) - potem zabawa kolorem selektywnym, odpowiedni balans kolorów i dobra technika wyostrzania.....ale zapominamy o najważniejszym czyli miejscu, świetle, sprzęcie użytym podczas tamtej sesji.. i wiele wiele innych pewnie rzeczy .. możemy tutaj sobie tylko gdybać
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów