www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Wygląda na lekki cross z Nik'a, albo po prostu mocny filtr ocieplający.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Pytanie, czy to jest bliżej grafiki, czy bliżej zdjęcia...
GG: 538295
SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane
Uwielbiam to, jak chcesz zobaczyc odjazd kolorow bez photoshop'a, kup sobie slajd i wywolaj ja w cross-procesie, jak chcesz poszalec z perspektywa, pobaw sie tilt-shiftem, jak chcesz mocne kontrasty i wyciagniete niebo, zainwestuj w lampe i filtry. I nadal to bedzie fotografia.
W koncu fotografia, to proces - od mysli, poprzez klapniecie lustrem po obrobke.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 16-05-2010 o 19:37 Powód: Automerged Doublepost
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Nie wiem, jak ostrość i jakość jesteś w stanie ocenić po fotce o rozdzielczości kilkaset na kilkaset pikseli.
Można swobodnie zagwarantować, że "ostre" przy takiej rozdzielczości będzie zdjęcie z nadepniętego kita 18-55
Kolory wydają się w miarę normalne. Co innego kontrasty
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. Oczywiście chodzi mi o jakość techniczną![]()
Ostatnio edytowane przez jagular ; 16-05-2010 o 21:56 Powód: Automerged Doublepost
Aparaty, obiektywy, lampy.
Oj gdzieś mam na dysku duże zdjęcia i zapomniałem że wrzuciłem mniejszą wersje na serwer.
A co do tego że to nie corss.. hmm ja probowałem z Nika, to nie szło crossem... więc może i racja
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak sobie patrze jeszce na to zdjęcie, to może było tak: saturacja, gumka na sukience, i pędzlem piasek na złoty kolor + Hue/Saturation na niebiskiej barwie zmiana na odcień zieleni + góra przyciemniona.... albo... coś z filtrem ocieplającym?
Ostatnio edytowane przez bartosztroch89 ; 16-05-2010 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
- odpowiedź jest prosta -takie kolory i obróbka - to pewnie lata wprawy w PS. I można podobne efekty uzyskać wyrównując się umiejętnościami z Twórcą zdjęcia
Można by zbliżać się do tego - zaczynając Cross-em (wiadomo cross crossowi nie równy jest jego wiele odmian) - potem zabawa kolorem selektywnym, odpowiedni balans kolorów i dobra technika wyostrzania.....ale zapominamy o najważniejszym czyli miejscu, świetle, sprzęcie użytym podczas tamtej sesji.. i wiele wiele innych pewnie rzeczy.. możemy tutaj sobie tylko gdybać
![]()