Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: praca na akumulatorkach ENELOOP

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mam 2 komplety + ładowarka bc-700.
    Baterie stosowałem wcześniej w aparacie (pentax) teraz zostały tylko do lampy, jeden komplet ma 1,5 - 2 lat drugi komplet ma rok, wszystko z nimi ok.
    Ładowarka również super, choć troszkę trzeba wydać. (dla tych co nie wiedzą: ładowanie i rozładowywanie o 3 natężeniach prądu, możliwość regeneracji akumulatorów oraz testowania pojemności)

Ostatnio na ślubie ponad 600 zdjęć z lampą (430 exII) na komplecie i jeszcze nie odczuwałem potrzeby wymiany
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oszy: nie pełne ładowanie wpłynie jedynie na to, że nie będzie nigdy do końca naładowana, jedynie na uszkodzenie baterii może mieć wpływ prąd ładowania, jeżeli będzie za duży to uszkadza baterię, na niektórych jest podany maksymalny prąd ładowania. Więc jeżeli w 30 minut ładuje do pełna to nie ma za małego, po za tym gdzieś na niej, bądź w specyfikacji powinien być podany max prąd ładowania, można wtedy określić czy w 30 minut da radę naładować w przypadku eneloop 2000mAh
    Ostatnio edytowane przez dawideem ; 18-05-2010 o 00:07 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów