Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 17-55/2.8 - uszkodzony?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Jednak będzie serwis...
    Daj znać po kontakcie z serwisem co stwierdzono i co zrobiono.

Dopiero zaczyna Awatar Padre

Domyślnie

Coś podejrzanie to wygląda, mam taki sam zestaw, jak dla mnie obiektyw jest rewelacyjny, doskonale rysuje, świetna ostrość etc. Zdjęcia które wstawiłeś nie rokują za dobrze.

Bywalec Awatar Bonczar
    Miasto
    Krosno/Rzeszów

Domyślnie

Witam,

Mam podobne objawy co do mojego 17-55 (wrzucę zdjęcia w poniedziałek dla przykładu) i też jestem ciekawy co serwis Ci serwis powie. Powodzenia w naprawie.
    Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Początki nałogu

Domyślnie

Odebrałem dziś swój słoik. Rozebrali, wyczyścili, przesmarowali i skalibrowali go na nowo. Pojechałem potem na Covent Garden pokręcić się trochę i pofocić i mam wrażenie, że jest lepiej niż było. Dokładniejsze testy zrobię później.

Kobieta z serwisu powiedziała mi, że do pracy lepiej byłoby kupić 16-35/2.8, bo przy intensywnym użytkowaniu mój 17-55 będzie się co jakiś czas rozjeżdżał i wymagał ponownej kalibracji. W sumie obiektyw mam dwa lata i naprawdę go nie oszczędzałem. Może czas zmienić... Chociaż zakres 16-35 na cropie to taki ni w pi..e ni w oko za przeproszeniem...

Serwis kosztował nieco ponad sto funtów - jakby ktoś z was potrzebował kiedyś serwisu Canona w Londynie to polecam Fixation niedaleko stacji Vauxhall - bardzo miła i kompetentna obsługa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aha, na usługę dają trzy miesiące gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 27-05-2010 o 23:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Kobieta z serwisu powiedziała mi, że do pracy lepiej byłoby kupić 16-35/2.8, bo przy intensywnym użytkowaniu mój 17-55 będzie się co jakiś czas rozjeżdżał i wymagał ponownej kalibracji. Serwis kosztował nieco ponad sto funtów
    They break a lot as a rental item - tak pisze koleś co prowadzi lens rental w Canadzie.
    Również uważam, że opakowanie tego szkła to lekkie przegięcie i prosi się o aktualizację.
    the silence is deafening

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów