Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Nikon D3000 czy Canon 1000D

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

Polecam C 1000D ma lepszą dynamikę czyli więcej szczegółów w cieniach zaś w nikonie masz ograniczenie z obiektywami nawet nikona które nie mają napędu AF i trzeba ustawiać manualnie

Coś już napisał Awatar Jedrzej79
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    Panowie/Panie, zapomnieliście o bardzo istotnej rzeczy...

otóż nikon d3000 nie posiada silnika AF-więc obiektywy jakie będzie musiała kupować-będą po prostu droższe-bo będzie musiała kupować szkła z silnikiem.

Napewno jak kupi lustro-to za jakiś czas będzie chciała kupić jakieś szkła... nie oszukujmy się-ile razy Wy sobie tak mówiliście?

osobiście brałbym Canona(nie ze względu na to że używam tego systemu) jednak dlatego, że d3000 to jest po prostu zabawka, nie warta zachodu.
    Podpisuje sie w 100%. W tej cenie tylko Canon. Jak Nikon to dopiero od D90 w górę można rozważać. Na przykład kultowy 50 mm 1.8 za 500 PLN nie ma tego silniczka i trzeba kupic 50 1.4 za kilka razy wiecej. To duza roznica dla amatora, ktory taki aparat rozważa. Po co sie na starcie ograniczac w istotny sposób do wyboru szkielek? Brac Canona i tyle.
    Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...

Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.

Domyślnie

W tym zestawie 18-55 ma IS ten 70- 00 nie ma. Powiem tak chodzi mi o robienie zdjęć i oczywiście o lepsze zdjęcia niż kompakt, ale również o zaangażowanie się, ale nie wszystko na raz. Po prostu stać mnie na taki zestaw.. Myślę, że na poczatek na przesiadkę starczy. Dzięki za info. Będe to forum dość często odwiedzał i pytał w razie czego

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów