Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 1000d zdjęcia do połowy

canon1
    Guest

Domyślnie Canon 1000d zdjęcia do połowy

Witam, kupiłem Canona 1000d który miał być sprawny. Niestety po uruchomieniu okazalo się że gdy chce zrobić zdjęcie na ekranie wyświetlony jest obraz od polowy w dół czarny a na górze widać obraz. Na innym obiektywie robi się tak samo tylko jeszcze troche mniej widać.LCD jest sprawne ponieważ w wchodze do Menu to wszystko ok..Możliwe że coś zmieniłem w ustawieniach. Prosze o pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Sprawdz lustro od autofocusa, znajduje sie pod lustrem glownym. Jak odlaczysz obiektyw i wejdziesz w tryb czyszczenia matrycy to lustra powinny sie schowac na gore, oba. Jesli widzisz ze takie male zaslania dalej matryce czesciowo to znaczy ze to jest problem.

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Pytanie za 100 punktów: czy próbowałeś zrzucać zdjęcia do komputera? Czy zdjęcia w komputerze też są obcięte? Jeśli tak - to patrz post mojego przedmówcy. Ale jeśli nie...?
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widzę to tak:
    - zdjęcia z jakąś lampą? Może czasy poniżej synchro? Ale wtedy chyba obraz byłby od dołu do połowy
    - walnięta karta pamięci
    - albo, na koniec, uszkodzony aparat.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

canon1
    Guest

Domyślnie

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.Okazało się że lustro się zawiesiło na górze i nieschodziło w dół, przesunołem go palcem i wszystko ok. Możliwe że stało się to podczas tranportu. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów