Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Sigma 18-50/2,8 - jakieś super powłoki???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esenpe
    pozniej sobie ktos to weznie do serca, maszyna gwizda tylko kierowca......

Ogolnie obiektyw bardzo dobry, ale jak ktos szuka "nieistniejacej ksiezniczki" powodzenia, niedlugo zmienisz Canona 17-85... kwestja czasu - wrozka.
    miałem, macałem, fociłem i zamieniłem na 17-85, wybór był bardzo świadomy i przemyślany, Sigma mnie w żadnym wypadku nie podnieciła, a miejscami bardzo rozczarowała

jak zamienię to na to o czym gdzies indziej pisałem, COŚ 10-20 i Tamron 28-75, żadne tam Canony 17-40 w grę nie wchodzą...

Mat
    Guest

Domyślnie

Sęk w tym ze musze miec swiatlo 2.8 w calym zakresie. Czy jeszcze ktos kumaty mial kontakt z tym obiektywem? Pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mat
    Sęk w tym ze musze miec swiatlo 2.8 w calym zakresie. Czy jeszcze ktos kumaty mial kontakt z tym obiektywem? Pozdr
    swiatło w sigmie jest ale... w tamronie 28-75 też jest a jednak bez przymknięcia w zasadzie malo kto robi i jednym i drugim, mam ten obiektyw ale filtrow nie uzywam, jakoś nie widzę potrzeby...

pozdrawiam
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek
    swiatło w sigmie jest ale... w tamronie 28-75 też jest a jednak bez przymknięcia w zasadzie malo kto robi i jednym i drugim, mam ten obiektyw ale filtrow nie uzywam, jakoś nie widzę potrzeby...

pozdrawiam
    nie koniecznie trzeba robic zdjęcia z tym światłem... raczej chodzi tutaj o sprawne działanie AF w trudnych warunkach jak koscioł czy ewentualnie imprezy jakieś. Przydaje sie duzy stały otworek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    nie koniecznie trzeba robic zdjęcia z tym światłem... raczej chodzi tutaj o sprawne działanie AF w trudnych warunkach jak koscioł czy ewentualnie imprezy jakieś. Przydaje sie duzy stały otworek
    nie ma to żadnego znaczenia, EF 17-85 ostrzy w ciemnym wnętrzu równie dobrze, sprawdzałem to dokładnie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    nie ma to żadnego znaczenia, EF 17-85 ostrzy w ciemnym wnętrzu równie dobrze, sprawdzałem to dokładnie...
    poczytajta sobie Tomasze jak Sigmę zaklasyfikowano...

http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand='Minolta%20AF'%20 OR%20brand='Sigma%20AF'%20OR%20brand='Tamron%20AF' %20or%20brand='Tokina%20AF'%20or%20brand='Vivitar% 20AF'%22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    poczytajta sobie Tomasze jak Sigmę zaklasyfikowano...

http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand='Minolta%20AF'%20 OR%20brand='Sigma%20AF'%20OR%20brand='Tamron%20AF' %20or%20brand='Tokina%20AF'%20or%20brand='Vivitar% 20AF'%22
    Możesz streścić?
    Przy próbie wejścia mam "System error - sorry for the inconvenience ... "
    Pozdrowienia,

Uprawnienia umieszczania postów