Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Sigma 18-50/2,8 - jakieś super powłoki???

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Sigma 18-50/2,8 - jakieś super powłoki???

byłem dziś na tym słynnym pierwszym foceniu, nie, zdjęć nie pokażę, tank zdechł, choć coś tam chyba się ostało na karcie, zobaczę...

ale co innego mnie zastanawia, jak patrzyłem dziś na dworze to widziałem obraz jakbym miał polara założonego, niebo było przyciemnione a kremowe mury łapały pomarańczową barwę, dokładnie taki efekt miałem jak polara zakładałem

o co chodzi???

Mat
    Guest

Domyślnie

No wlasnie. Tez zamierzam kupic ten obiektyw i czytalem ze ma jakies bajery antyrefleksowe itp, czy to oznacza ze nie potrzeba do niego ktoregos filtra?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mat
    No wlasnie. Tez zamierzam kupic ten obiektyw i czytalem ze ma jakies bajery antyrefleksowe itp, czy to oznacza ze nie potrzeba do niego ktoregos filtra?
    ona jest generalnie BARDZO ciepła, to jej cecha

co niestety czasami wkurza, bo wyraźnie przeinacza kolory, ale faktem jest, że niebo przyciemnia jak z polarem...

generalnie moim zdaniem nie warta kasy, jej mit w moich oczach prysł...

Mat
    Guest

Cool

Kurcze po czym wnosisz ze przeinacza kolory? Mozesz zaprezentowac material dowodowy? Prosilbym jakichś asów od sprzętu zeby sie wypowiedzieli.
    Pozdr

Domyślnie

Kurcze po czym wnosisz ze przeinacza kolory? Mozesz zaprezentowac material dowodowy? Prosilbym jakichś asów od sprzętu zeby sie wypowiedzieli.
    Pozdr
    obraz w wizjerze jest inny jak w rzeczywistości, niebo jest ciemniejsze, to co jest szare jest kremowe/pomarańczowe, wszystko jest cieplejsze i to jest bardzo zauważalne

byłem tym bardzo zaskoczony

Mat
    Guest

Smile

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    obraz w wizjerze jest inny jak w rzeczywistości, niebo jest ciemniejsze, to co jest szare jest kremowe/pomarańczowe, wszystko jest cieplejsze i to jest bardzo zauważalne

byłem tym bardzo zaskoczony

no tak ale przeciez chodzi o kolory na zdjeciu a nie w wizjerze, heh

Domyślnie

no tak ale przeciez chodzi o kolory na zdjeciu a nie w wizjerze, heh
    a myślisz, że są inne? 20D to nie jest hybryda tylko DSLR...

EDIT
    sprawdziłem, zdejmij ze zdjęcia 500K i będzie to mniej więcej to, ale niebo ciągle zostanie ciemniejsze...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 29-11-2005 o 22:46

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

pozniej sobie ktos to weznie do serca, maszyna gwizda tylko kierowca......

Ogolnie obiektyw bardzo dobry, ale jak ktos szuka "nieistniejacej ksiezniczki" powodzenia, niedlugo zmienisz Canona 17-85... kwestja czasu - wrozka.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esenpe
    pozniej sobie ktos to weznie do serca, maszyna gwizda tylko kierowca......

Ogolnie obiektyw bardzo dobry, ale jak ktos szuka "nieistniejacej ksiezniczki" powodzenia, niedlugo zmienisz Canona 17-85... kwestja czasu - wrozka.
    miałem, macałem, fociłem i zamieniłem na 17-85, wybór był bardzo świadomy i przemyślany, Sigma mnie w żadnym wypadku nie podnieciła, a miejscami bardzo rozczarowała

jak zamienię to na to o czym gdzies indziej pisałem, COŚ 10-20 i Tamron 28-75, żadne tam Canony 17-40 w grę nie wchodzą...

Mat
    Guest

Domyślnie

Sęk w tym ze musze miec swiatlo 2.8 w calym zakresie. Czy jeszcze ktos kumaty mial kontakt z tym obiektywem? Pozdr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów