Apacera oczywiście podpina się bezpośrednio do kompa przez USB 2.0
Apacera oczywiście podpina się bezpośrednio do kompa przez USB 2.0
EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
Apacer cd 211, Kiev 88TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B
jasna sprawaZamieszczone przez adwent
szkoda tylko, że wbudowanego czytnika nie ma...
chyba kupię to
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70069502
Ostatnio edytowane przez Tytus ; 30-10-2005 o 23:08
20Dset
maj łeb...
Dla mnie to zaleta. Przynajmniej dokupując czytnik wiesz co masz. A ten wbudowany w innych databankach- to kto wie, co to jest. Może dzięki temu, że kupiłem czytnik Sandisk ImageMate mój apacer zgrywa mi 1 Gb w 2 min 20 sek. (a nie w około 20 min - jak urządzenie kolegi z wbudowanym czytnikiem) - jak się przekonałem - ten czas zgrywania był dla mnie kilka razy bardzo ważny. Poza tym w urządzeniach z wbudowanym czytnikiem nie ma chyba możliwości "browse" - czyli tworzenia/kasowania katalogów i przegrywania wybranych plików do wybranych katalogów - kolega nie ma tej możliwości (a ja w rumunii przegrywałem zdjęcia swoje i kolegi do oddzielnych katalogów - full wypas :-D ).Tytus
jasna sprawa szkoda tylko, że wbudowanego czytnika nie ma...
Po odłączeniu od gniazdka i zostawieniu włączonym apacerka na 1 dzień ( co tam gadać o tygodniu :sad: ) - apacerek nawet nie drgnie niestety. Właśnie 1,5 h temu odłączyłem apacera od prądu i już mi pokazuje zużycie 1/3 baterii :-(
Ostatnio edytowane przez adwent ; 30-10-2005 o 23:14
EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
Apacer cd 211, Kiev 88TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B
Zamieszczone przez adwent
włączony OK, ale czy bateria trzyma na WYŁĄCZONYM urządzeniu???
Image Tank III nawet wyłączony pobierał prąd...po czterech dniach był dead...
co do prędkości włączonego czytnika to masz rację, ale chyba i na żywotność baterii te szybsze zewnętrzne mają wpływ
ale mi nie zależy na folderach, jeżeli nie mam wyświetlacza do podglądania zdjęć, to interesuje mnie tylko jedna funkcja: COPY, do kolejnego katalogu i tyle...
20Dset
maj łeb...
tego nie sprawdzałem nigdy- ale jestem ciekaw. Może ktoś z forumowiczów ma taką wiedzę i by się podzielił. Ja zrobię test - na noc podłączę do podładowania i rano odłączę na kilka dni - zobaczymy...Tytus :
włączony OK, ale czy bateria trzyma na WYŁĄCZONYM urządzeniu???
Image Tank III nawet wyłączony pobierał prąd...po czterech dniach był dead...
a na prawdę zdażały Ci się takie sytuacje, że chciałeś używać databanku po tygodniowym odłączeniu od sieci- Ja mam akurat na stałe podłączonego apacerka do kompa i do sieci- jak gdzieś wyjeżdżam to używam go już po kilku godzinach ( na ostatnim wyjeździe - policzyłem- faktycznie
było to po około 55 godzinach i działał bez problemu - były tylko 2 gniazdka - a ludzie uparli się by podładowywać komórki)
Ostatnio edytowane przez adwent ; 30-10-2005 o 23:41
zdecydowanie, choćby w ostatnie wakacje...Zamieszczone przez adwent
20Dset
maj łeb...
W związku z tym, że mam 3,5 GB w kartach - ostatni raz Apacerka używałem w sierpniu i wtedy też go ładowałem. Odpaliłem przed chwilą - battery full !Zamieszczone przez Tytus
bardzo cenna informacja!Zamieszczone przez Auwo
20Dset
maj łeb...