Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Kombinacje z zabezpieczeniem fisheye'a

Coś już napisał

Domyślnie Kombinacje z zabezpieczeniem fisheye'a

Siemka Czy ktos z posiadaczy rybiego oka kombinowal cokolwiek z zabezpieczeniem tego szkla? Wiemy dobrze, ze nie ma filtrow wypuklych ktore chronilyby te szklo... so.. - czy ktos eksperymentowal z jakimis.. foliami, cokolwiek? Wiem, ze dziwne pytanie, ale

swoja droga kurcze byloby milo gdyby jakas firma podjela sie stworzenia odpowiednich filtrow; przeciez bylby popyt (i to mysle ze poza granicami kraju)

Domyślnie

witam
    widziałem jakieś konstrukcje chyba na 14mm sigmie ktoś robił ale po co .... szczególnie ze robił widoki.
    Rybkę trza szanować / tak jak 14mm i inne wypukle szklą / dbać o nie bardziej niż o inne i będzie dobrze , rysy jej tez za bardzo nie przeszkadzają.
    Moja jeździ na rajdy gdzie kamienie latają i nie tylko i żyje.
    Boi się tylko wody co mnie drażni czasami bardzo.

...specyficzne szkło

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał

Domyślnie

Mam obsesje na punkcie zabezpieczonego szkla i dlatego pytalam Szanuje piekielnie obiektywy - mysle, ze nawet powiedzenie "obchodzic sie jak z jajkiem" byloby tutaj zbyt 'delikatnie' ... uzyte. No ale eh, ok - tak tylko pytalam.. w sumie w ramach ciekawostki i zauwazenia faktu ze nic takiego do tej pory nie powstalo.

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymczasowa Zobacz posta
    Mam obsesje na punkcie zabezpieczonego szkla i dlatego pytalam Szanuje piekielnie obiektywy - mysle, ze nawet powiedzenie "obchodzic sie jak z jajkiem" byloby tutaj zbyt 'delikatnie' ... uzyte. No ale eh, ok - tak tylko pytalam.. w sumie w ramach ciekawostki i zauwazenia faktu ze nic takiego do tej pory nie powstalo.
    Nie powstało i wątpie, że powstanie. Jeżeli używasz rybki na rajdach jak kolega powyżej to musisz sie liczyć z tym, że pojawią się na niej zadrapania. Jeśli natiomiast fotografujesz nią widoczki i inne tego typu cuda, to przy odpowiednim użytkowaniu nic się jej nie powinno stać. (dobra torba na sprzęt i problem z głowy)

Domyślnie

jedyna rada zawsze zakładać dekielek !!!
    Inne szkła maja lens hoody i nic im się nie stanie wsadzam je bez dekli przednich czy tylich na sztywno - ale fish porysuje się od razu.

I nie zgubić dekla go bo będzie bieda, ranty 15mm ma oklejone taśma żeby lepiej się 3mał.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uprawnienia umieszczania postów