Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 189

Wątek: 1D mark II N

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/ Zabrze (GOP)

Domyślnie 1D mark II N

Wobec bezsilności google mam prośbe-pytanie do Was.
    Za ile realnie mógłbym sprzedać na rynku wtórnym wzmiankowanego w temacie 1Dmk2N w idealnym stanie wizualnym z wymienioną migawką i przebiegiem 1100 zdjęć, w zestawie nieużywany NP-E3.

Waham się między kupnem 1d i 1dn, bo różnica za oceanem dość znaczna, więc inwestując więcej nie chciałbym być stratny przy odsprzedaży, bo nie mam pewności czy do końca mi przypasuje (pierwsza jedynka).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a Allegro znasz ? ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/ Zabrze (GOP)

Domyślnie

na pytanie retoryczne nie powinno się odpowiadać... ale aktualnie nie wisi nic, a archiver nie podaje czy aukcja zakończyła się sprzedazą czy też nie, a ja chciałbym uzyskać jaką realną wartość a nie wymysł sprzedawcy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jest to warte więcej niż 3800, moim zdaniem.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

sam śledzę 1dII /1dIIn. był miesiąc temu wysyp i N-ka poszła ponieżej 3k. Realnie okolice 3

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/ Zabrze (GOP)

Domyślnie

@fahrenheit: przebieg nie gra roli?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jak dla mnie 3.5k bys dostal
    no comment...

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

wszystko zależy od stanu aparatu
    za "kałużą" w miarę sprzęty chodzą za około 1200 usd - poniżej albo trzeba trafić, albo trafisz jak śliwka w kompost...
    realnie dobrą sztukę, gdybym miał nie sprzedałbym taniej niż około 4200 na rynku polskim.
    ostatnio sprzedałem 1dmkII za .... - niższą kwotę, ale nabywca jest (i będzie ) zadowolony. przebieg oryginalny 70tys+ oraz stan idealny , poparty dodatkowo opinią serwisu. mam jeszcze jedną jedynkę , która w przeliczeniu na pln. kosztowała mnie 3300pln - ale jest po serwisie w NJ (z naprawą klapki kart, zamka baterii, wymiany sanek lampy ) , sprawna i w idealnym stanie. przebieg ponad 120 tys, ale nie sprzedałbym jej poniżej 4000pln , więc.......... zostaje ze mną - bo i tak potrzebuję jedynkę... - wiem co mam i na co mogę liczyć :cool:
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Dopiero zaczyna Awatar AS-FOTO
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Jeśli mogę, to jak dla mnie to tak około 3 -3,5k by poszedł, niezależnie od stanu, to przecież 1dynka, więc co to ma do rzeczy, to maszyna do pracy tak koparka tam też nikt nie patrzy czy farba jest w idealnym stanie. Chyba, że ktoś jest estetą to ok, co innego.
    Ja w lutym kupiłem 1D mk III za 5800 i jestem zadowolony ma parę rysek i otarć, ale przynajmniej wiem że aparat pracował.

Moja rada może wstrzymać się i poczekać, aż onaniści przesiadający się na mkIV będą wyprzedawać zapasy i trafić jakąś dobrą sztukę.
    Tyle ode mnie Pozdrawiam
    Kanon czterdzieści jeden dy, parka el-żbietek, kilka lampek,
    worek szpargałów i hałda niezrealizowanych planów.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/ Zabrze (GOP)

Domyślnie

@AS-FOTO: zdecydowałem, się na 1D non-N, bo szkoda mi 500$ za 0,5" cala, a kumpel przylatuje na Boże Narodzenie to jest szansa na zgromadzenie oszczędności i exodus onanistów.
    Wstrzymałbym się teraz, ale pół roku bez puszki nie wytrzymam

Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów