Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 189

Wątek: 1D mark II N

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PNC Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy IIN.
    Czy z waszymi bateriami na mrozie dzieją się dziwne rzeczy?
    Rodzaj akumulatorów w tym modelu to NiMH, więc z efektem pamięci, rozładowujące się na zimnie... http://pl.wikipedia.org/wiki/Akumula...lowo-wodorkowy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez hrabiamiod Zobacz posta
    Wobec bezsilności google mam prośbe-pytanie do Was.
    Za ile realnie mógłbym sprzedać na rynku wtórnym wzmiankowanego w temacie 1Dmk2N w idealnym stanie wizualnym z wymienioną migawką i przebiegiem 1100 zdjęć, w zestawie nieużywany NP-E3.

Waham się między kupnem 1d i 1dn, bo różnica za oceanem dość znaczna, więc inwestując więcej nie chciałbym być stratny przy odsprzedaży, bo nie mam pewności czy do końca mi przypasuje (pierwsza jedynka).
    Maks 3500 maks., ale musisz wiedzieć, że na Allegro sprzedawały się od 1800zł, zresztą cały czas możesz wyszukać kilka aukcji w zakończonych.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Romanisko ; 05-02-2011 o 13:18 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli to coś Wam podpowie to kupiłem 1dmk2 bez N z przebiegiem około 100 tys. w stanie bez zarzutu (chyba lekka ryska na LCD) z dwoma oryginalnymi akumulatorami - jeden około 600, drugi około 1200 zdjęć i reszta standard czyli łądowarka itd. za 2400 na jesieni. Moim zdaniem było warto sprzęt pracuje ładnie.

Domyślnie

Poza brakiem wyśrubowanego iso te puchy (mark II bez względu czy N, czy nie) to kawał dobrego sprzętu do np. reporterskiej pracy. Lepszy jest tylko (ale wolniejszy) DS - cóż, to pełna klatka.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mientowy Zobacz posta
    Ja miałem tych jedynek (bez N) najwięcej. Prawie wszystkie trafiały do znajomych. Ostatni jutro jedzie do znajomego. Puszki niezniszczalne! Teraz mam nastepcow ale mysle ze N zrobiony byl nieco na sile.
    Owszem, ale mz komfort używania był bez porównania większy. Pomijając ekran, automatyczna numeracja plików, możliwość pracy na dwie karty w niektórych sytuacjach były bardzo przydatne.

No i coś, za czym nie raz "wzdycham" na sesjach, czyli slot kart SD - strasznie mi tego w piątce brakuje, bo w lapku mam czytnik tych kart. Co przekłada się na mniej kabli w plecaku ofkors
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    slot kart SD - strasznie mi tego w piątce brakuje, bo w lapku mam czytnik tych kart.
    te wbudowane w lapki są najczęściej dość wolne.

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Co przekłada się na mniej kabli w plecaku ofkors
    ale zapewne w lapku masz slot express card (lub inny pcmcia) - cóż więc stoi na przeszkodzie, żeby dokupić czytnik CF chowający się w tym slocie?
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam czytnik CF na PCMCIA i jest do tego stopnia koszmarnie wolny, że używam go w ostateczności czyt. kiedy nie mam pod ręką czytnika na USB.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    te wbudowane w lapki są najczęściej dość wolne.

ale zapewne w lapku masz slot express card (lub inny pcmcia) - cóż więc stoi na przeszkodzie, żeby dokupić czytnik CF chowający się w tym slocie?
    Używam MacBooka Pro 13" i pan S. powiedział że SD to jedyne Pro karty. Nie widzę różnicy w obu rodzajach pamięci, a zgrywanie fot z backupu jest zdecydowanie szybsze/upierdliwe niż z głównej puszki. I trochę mnie to wkurza
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Powolna czy nie SD fajna sprawa...cena,wielkość i możliwość zgrywania na laptopa bez dodatkowego czytnika to fajna sprawa w podróży i same zalety...Czas zgrywania nie tak zawsze jest istotny,można kawę wypić przy większej ilości plików,a jak ktoś robi po kilka zdjęć i zgrywa np w samolocie,pociągu to jest super opcja. Wydaje mi się,że począwszy od 60d ,Canon posunie się w tą stronę i nie tylko seria 1d/1ds będzie wyposażona w slot na SD. W żaden sposób nie podważam tutaj zalet kart CF.Póki co możliwość zapisu na 2rodzajach kart to dla mnie dość istotna zaleta jedynek.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robinq Zobacz posta
    ja w swoim MBP 15" nie mam żądnych wbudowanych czytników ale wrzucam do torby mały czytnik Lexara na CF i SD, jest naprawdę szybki oczywiście biorąc pod uwagę to, że jest na USB. A co do backupu SD w jedynce to naprawdę fajna rzecz, wcześniej nie używałem a teraz się przekonałem i korzystam regularnie.
    Czytnik Sandiska noszę razem ze sprzętem, ale to kolejna pierdoła którą łatwo zgubić, zniszczyć, albo co gorsza, zapomnieć. Jedynkowe rozwiązanie jest naprawdę zacne i razem z baterią i autofokusem jest największą zaletą jedynek dla mnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Też uważam, że z tego powodu SD to bardzo dobre rozwiązanie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów