Menu w j.polskim nie ma, również szkieł nie możesz używać Canona przeznaczonych pod crop.
Menu w j.polskim nie ma, również szkieł nie możesz używać Canona przeznaczonych pod crop.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
o, tutaj jest: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=76989
Mając canona 7D czy warto mieć jako 2 body 1dmII?? co myślicie?
O co chodzi z grzebaniem w opcjach przez firewire? Gdzieś obiło mi się o uszy, że bezpośrednio w puszce nie ma dostępu do wszystkiego i część rzeczy trzeba poprzestawiać przez canon utility ? Jeśli to prawda to o jakie funkcje konkretnie chodzi, bo google chyba nic o tym nie wie![]()
Ściągnij sobie instrukcję to zobaczysz co trzeba ustawiać przez FW, za dużo pisania.
kurde przelecialem ja cala juz i nigdzie nie widze niczego zwiazanego z firewire, po za tym ze aparat posiada takie zlacze...![]()
To połaczenie ma dwa cele
1.Ustawianie funkcji osobistych w aparacie
2.Zgrywanie danych (zdjęć)z karty w body na PC
ad1.Bez tego połączenia nie można zmienić pewnych nastaw( np ilość punktów AF)-Jest ok 15 ustawień.Używa się generalnie tylko raz ustawiając body"pod siebie" w Canon Utility
ad2.Połączenie podobne jak USB.Szybszy transfer.
Chyba za pomocą tego połączenia udało mi się kiedyś wgrać w body moje dane (imię i nazwisko)
Ciekawy jest fakt możliwości zmniejszenia lag shottera czyli przyspieszenie działania migawki.A co za tym idzie przyspieszenie pracy aparatu reporterskiego.
Ten dziwny i kontrowersyjny (moim zdaniem)temat dotyczący tego aparatu był już poruszany na forum
O tym połączeniu firewire i zmianach w body faktycznie nie ma dużo w instrukcji
Zresztą ustawia się takie rzeczy tylko raz pod swoje upodobnia.No chyba,że ktoś lubi przestawiać
Polecam metodę prób i błędów
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 26-12-2011 o 20:07
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
wcale nie koniecznie odwrotnie :P
C1D3-S35mm1.4