Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 189

Wątek: 1D mark II N

Coś już napisał
    Miasto
    Wieruszów

Domyślnie

Kupiłem kabel (4-4),podłączyłem aparat,wyskakuje okienko że znaleziono nowy sprzęt,ale nie można go użyć,Wrrrrrrr......brakuje sterownika.Na canon.pl nic nie znalazłem,no to na canon.com a tam w dziale Drivers & Software dla 1DIIN po wybraniu WinXP plik WIA Driver 5.8.0 for Windows XP.Zassałem,rozpakowałem i zainstalowałem.Potem restart i podlączam kabelek,włączam aparat i zoonk,WRRrrrrrry.... Ostatnie podejście,Panel sterowania/dodaj sprzęt i po chwili pokazuje się nasze body, i komunikat że brakuje sterownika.Klikam zakończ i jest drugie okno z prośbą o zainstalowanie sterownika z wybranej lokalizacji,zaznaczam" zainstaluj automatycznie" i po chwili ukazuje się mi cudowny widok,otwiera się EOS Utility:-P i działają wszystkie opcje,klikam remonte seting i bez problemu zmieniam nazwę użytkownika.
    Takie to kruczki i sztuczki ,może komuś się to przyda.
    Pozdrawiam.
    Canon :-D

Domyślnie

Tak to juz jest, potwierdzam mmlolek, dodam, ze serwis nie mogl poradzic sobie z moim body na ich wlasnym kablu, ja nie mam z tym problemu, ale jak wiem nie na kazdym kompie pojdzie, trzeba sterownikow poszukac, itp. Przechodzilem juz przez to. Na szczescie gdy raz sie to zrobi wiecej nie trzeba

Dopiero zaczyna

Domyślnie

łoo przyda się napewno dzięki

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    kupiłem jeden zamiennik na allegro (firma z Łomianek)
    Jest ok (ok 900-1000 pstryknięć)
    Potem rozebrałem stary akumulator.
    Wywaliłem pakiet zużytych ogniw.
    Kupiłem 10 Eneloopów.
    Zmontowałem nowy pakiet (polutował kolega)
    Złożyłem wszystko.
    Zlutowałem eneloopy i mam dylemat czym skleić obudowę baterii? Trzeba mocno ją ścisnąć ponieważ odległości miedzy bateriami są troszkę większe nie wszystko się tak super mieści. To samo ze sprężyną + , stwarza ona spory opór ze względu na cofnięcie baterii.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

Ja kleilem jakims superglue. Pozniej na dobe zlapalem sciskami do tla i jest ok.

dawniej jas_rambo

Domyślnie Odp: 1D mark II N

Odkopuje temat bo mam pytanie, a nie chcę zakładać nowego wątku.
    Pytanie do użytkowników: jest możliwość włączenia światłomierza na górnym wyświetlaczu? Bo z tego co widzę to drabinka pojawia się tylko do korekty ekspozycji/ekspozycji lampy.

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników 1d mkIIN: jest możliwość włączenia światłomierza na górnym wyświetlaczu? Bo z tego co widzę to drabinka pojawia się tylko do korekty ekspozycji/ekspozycji lampy.
    Pomoże ktoś?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Pomoże ktoś?
    Szczerze powiedziawszy ja nie bardzo wiem na czym polega problem. Tj. w jaki sposób działanie drabinki odbiega od tego, co widziałem w innych korpusach Canona.
    W trybach półautomatycznych światłomierz zawsze pokaże środek + ew. korektę wprowadzoną przez ciebie.
    W trybie M ma pokazywać o ile prześwietlona/niedoświetlona będzie scena w stosunku do wskazań światłomierza.
    Jak to działa u ciebie i czego ew. się spodziewasz?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W trybie M ma pokazywać o ile prześwietlona/niedoświetlona będzie scena w stosunku do wskazań światłomierza.
    Jak to działa u ciebie i czego ew. się spodziewasz?
    Właśnie o to chodzi - ma pokazywać! A jego nie ma w ogóle na górnym wyświetlaczu Stąd też moje pytanie - czy jest możliwość jego włączenia (nigdzie nie mogę znaleźć info), czy jego tam po prostu nie ma w tym modelu (i tylko tak jak napisałem - drabinka pojawia się do ustawiania korekty naświetleń +/- EV, ale to nie pokazuje odczytu światłomierza, tylko "poziom" Twojej wprowadzonej korekty).

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Właśnie o to chodzi - ma pokazywać! A jego nie ma w ogóle na górnym wyświetlaczu Stąd też moje pytanie - czy jest możliwość jego włączenia (nigdzie nie mogę znaleźć info), czy jego tam po prostu nie ma w tym modelu (i tylko tak jak napisałem - drabinka pojawia się do ustawiania korekty naświetleń +/- EV, ale to nie pokazuje odczytu światłomierza, tylko "poziom" Twojej wprowadzonej korekty).
    Nie posiadam jedynki, ale wyciągnąłem z szafy EOS-a 3 żeby sprawdzić jak to tam wygląda.
    I faktycznie, na górnym wyświetlaczu w trybie M nie ma wskazań światłomierza.
    Widocznie TTTM.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów