Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Wielkość zdjęcia, a możliwość drukowania

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica

Domyślnie

Polecam zajrzeć do przedostatniego (to chyba majowy) Digital Foto-video. Tam w prosty sposób jest poruszony ten temat - ogólnie jak sie drukuje pliki graficzne. Może znajdziesz odpowiedź jakej oczekujesz.
    Jak nie to google i do dzieła...

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Powitać na forum szanowne towarzystwo bo pierwszy raz...

W kwestii fotki to z matrycy paromegowej da się wyciągnąć naprawdę duże obrazki. 100x100 spokojnie na ścianę wyda.
    Ostra fotka zapisana do tifa 150 dpi, w docelowym rozmiarze (php-print size dla pewności podejrzeć), srgb na cmyk-a i poszło. Można podpytać na ploterze co preferują ale wysokiej jakości jpg drukuje się równie ładnie a jest lżejszy. Przy zasadzie że oglądamy z odległości przekątnej - będzie Pan zadowolony.

S.
    ....C50E....C40D

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Drukowałem pliki 90x120 z 40D po kadrowaniu zdjęcia, robiłem 50x80 również z 40D, ale i z 1DII, które ma 8mpix. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Oczywiście w 50D będzie więcej detalu, ale pamiętajmy że takich prac się nie ogląda z 20cm.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Jako, że fachową wiedzą nigdy nie pogarnę, zerknę jeszcze do tego Foto-Video
    Może kiedyś kupię 7D...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów