Pokaż wyniki od 1 do 10 z 113

Wątek: drugi plan ciemny z lampą w kościele

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Z tym to się akurat zupełnie nie zgodzę. Celem fotografa na ślubie jest zrobienie dobrych zdjęć, które będą pamiątką dla młodych a nie walka z "ciemnościami egipskimi" za pomocą ISO 1 mln. Lampy po porostu trzeba umieć używać a dorabianie teorii do lepsiejszości zdjęć bez lampy tylko bawi. Niestety nie kształci. Jeśli tylko wolno to wręcz należy używać lampy. UMIEJETNIE. 99.9% purystów bezlampowców po prostu nie wie jak tego urządzenia używać.

Lampa w rodzaju 580 EX może doświetlić cały kościół i to zupełnie bez problemu.
    gorzej jak większość księży pogoni go że lampą wali podczas ślubu. Wole mieć ten problem z głowy i zrobić zdjęcia jak to aby ksiądz mnie wyprosił

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    gorzej jak większość księży pogoni go że lampą wali podczas ślubu. Wole mieć ten problem z głowy i zrobić zdjęcia jak to aby ksiądz mnie wyprosił
    Hmmmmm.... ciekawe. Ostatnio chodzę na pogrzeby (znajomych) i na śluby i wesela (dzieci znajomych). Z rzadka sam robię zdjęcia, choć się zdarza. Na żadnej z tych imprez nie było zakazu używania lampy. Na każdej był zawodowy fotograf i każdy błyskał. Nikomu, włącznie z księdzem, to nie przeszkadzało ale rozumiem, że każdy powód jest dobry byle nie używać lampy.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Z tego co wiem to tylko w nielicznych kościołach nie można używać lampy.
    A gadanie większość jest absolutną nieprawdą.
    Cały sekret używania tego narzędzia jest taki żeby nie było tego widać. Nie ma co się oszukiwać nawet najlepsze body z najjaśniejszym szkłem nie wygenerują światła, które jest najważniejsze. Więc proszę cię nie wprowadzaj zamętu i nie nabijaj sobie postów takimi mądrościami.

Uprawnienia umieszczania postów