Pokaż wyniki od 51 do 60 z 113

Wątek: drugi plan ciemny z lampą w kościele

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawsz Zobacz posta
    Jacku Zdjęcia perfekcyjne jak dla mnie. Chyba zacznę używać chociaż czasem lampy w kościele, chociaż do tej pory nie była mi potrzebna, albo mi się tylko wydaje, że nie była
    Dziękuję Przemku... Lampę zawsze mam w kościele ale statystycznie używam jej może raz na 1000 zdjęć Lampy w kościele używam tylko wtedy, gdy nie ma możliwości zrobic zdjęcia gdyż nie pozwalają na to warunki...tak jak np zdjęcie dinderi - duży kontrast
    W 99% są takie warunki w kościołach że można spokojnie zrobić reportaż bez użycia lampy.

Używanie w kościele lampy z filtrami korygującymi temperaturę światła nie jest niemożliwe, ale w praktyce trudne do zastosowania... Teoretycy powtarzają jak mantrę "Na lampę można założyć filtr..." .... OK... ale od czego odbijać- od różnokolorowego sklepienia (nie sufitu) w kościele gotyckim. Życzę powodzenia... pomijam sprawę doświetlenia 2giego i dalszych planów lampą.

W dalszym ciągu proszę szanownych kolegów, którzy są tak bardzo obeznani z lampą błyskową aby pokazali swoje przykłady świetnego zastosowania światła błyskowego podczas ceremonii zaślubin w kościele... proszę aby swoje teorie poparli przykładami.
    Najlepiej jak pokażą kilka kadrów z tego samego reportażu...doświetlonego lampą, która nie zabiła klimatu świątyni.

Ja uważam, że zastosowanie w kościele lampy błyskowej to ostateczność w przypadku, gdy warunki są tak tragiczne, że fotografowanie bez lampy grozi fatalnym rezultatem końcowym- godząc się na "zepsucie klimatu".

Uprawnienia umieszczania postów