Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 151

Wątek: Mechanicznie uszkodzona matryca

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    w moim interesie lezy aby klient dostal sprawny towar i nie wracal z nim na reklamacje - w przypadku uszkodzenia matrycy, ktora zostala zgloszona dopiero po kilku miesiacach... no sorry..
    no sorry Czacha..o czym Ty gadasz??! nie widziales rzeczy psujacych sie po pol roku? z winy nie klienta, a samego towaru?! widze, ze FJ robie niezla kasze w glowach swoich handlowcow....

ze swojego podworka: oddalem buty do reklamacji po 10miesiacach chodzenia, bo mi podeszwa pekla (gwarancja 12 mies). sklep przyjal, wyslal do producenta i odeslal NOWE. niby co mial zrobic - tlumaczyc sie, ze ,,uszkodzenie mechaniczne z winy klienta''?? buty sluza do chodzenia, a nie do patrzenia! od uznawania, co jest wina klienta a co nie sa rzeczoznawcy, a nie sprzedawcy/serwisowcy. popieram zdanie Kubamana o pisemnym uzasadnieniu winy/opisu usterki.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tomasz, nie wykluczam.. ale jezeli nagle pojawia sie na mtrycy jakas plama, a w serwisie twierdza iz sama powstac nie mogla?

gawryl, czytaj powyzej

rozmawiamy nie o rozklejajacych sie butach, a o konkretnym przypadku

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok Czacha. Ja cie doskonale rozumiem tylko powiedz mi jak moglo dojsc do uszkodzenia z mojej winy? skoro ja twierdze ze jednak uszkodzenia z mojej winy nie ma bo czy wsadzacie sobie cos w srodek aparatu zeby pojezdzic tym po matrycy? a wyglada na to ze oni probuja mi to po prostu udowdnic. mam gwarancje wiec czmu mam nie skorzystac ale oni nie daja mi szansy wiec radze sie was i radzilam sie na forum nikona. bo jesli moglo dojsc do uszkodzenia przeze mnie to nie ebde dochodzic swoich praw, tylko powiedzcie mi jak to sie stalo?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a to ze sie denerwuje wynika z tego ze aparat mam od 4 miechow i kazdy by sie zdenerwowal...bo wymiana matrycy to koszt 1500 zl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Tomasz, nie wykluczam.. ale jezeli nagle pojawia sie na mtrycy jakas plama, a w serwisie twierdza iz sama powstac nie mogla?

gawryl, czytaj powyzej

rozmawiamy nie o rozklejajacych sie butach, a o konkretnym przypadku
    w serwisie zbywają klienta, a nic nie twierdzą. Nie było orzeczenia eksperta, wyjaśnienia, nic. Przecież to najłatwiejsza odpowiedz: "A spadaj pan, to pana wina".

Czym niby różnia się rozklejające się buty od rozpadającej się matrycy??
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ja nie twierdze ze uszkodzilas ta matryce - ale obawiam sie, ze w tym przypadku masz ograniczone szanse na naprawe w ramach gwarancji lub niezgodnosci towaru z umowa..

sprzedawca bedzie opieral sie na opinii serwisu - a ta jak brzmi, wszyscy wiemy. nie powiesz ze istnialo to w chwili zakupu, bo skoro tak, dlaczego nie zglosilas tego od razu?

pytanie tylko, czy moze w serwisie nie napackali bardziej niz bylo?

Domyślnie

Nie mam zamiaru się kłócić z Czachą ale w innym wątku było o tym pisane.
    Dla mnie sprawa jest prosta.
    Oddajesz sprzęt do sklepu i składasz reklamację na podstawie niezgodności z umową, sklep musi przyjąć reklamację i ustosunkować sie do niej w ciągu 2 tygodni, jeżeli tego nie zrobi to juz wygrałeś. To czy sprzęt zostanie naprawiony czy wymieniony na nowy to juz sprawa sprzedawcy. Nie musisz chodzić z tym do serwisu. Gwarancja nie wyklucza praw związanych z ustawą.
    Nie daj się zrobić w balona... Sprzedawcy i serwis zawsze kity rzenia ale jak przyjdzie do spraw z rzecznikiem to miękną.

Jeżeli nie wierzysz udaj sie do Rzecznika Praw Konsumenta (są w każdym powiecie) i on ci pomoże. Zapewniam.

Jeżeli chodzi o uszkodzenie matrycy to nie mogło się to stać np w skutek zbyt wysokiego napięcia??? Nie można wykluczać usterki z winy sprzętu. Od tego są rzeczoznawcy.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gregg, ale nie powiedziales niczego co nie bylo by powiedziane? Pytanie - co zrobisz, jesli w ciagu 14dni dostaniesz odpowiedz iz wada wynikla z Twojej winy?

http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=15668

Domyślnie

Zakładam sprawę i niech udowodnią że to nie serwis uszkodził matrycę...
    To nie klient ma udowadniac że nie uszkodził, ale oni muszą udowodnić że klient uszkodził sprzęt.
    Aparat, lampa i jeszcze troche innego badziewia

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Czacha, z zeznaniami świadków, którzy widzieli, jak ładowałeś majonez na matrycę?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów