Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 151

Wątek: Mechanicznie uszkodzona matryca

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

na razie czekam na pismo z serwisu. jak zadzwonia ze juz przyszlo, to poprosze o opinie kierownika sklepu na piśmie na temat nieprzyjętej przez serwis reklamacji. no i w miedzyczacie poradzie sie prawnikow u mnie w firmie oraz skontaktuje sie z rzezznikiem, przedstawiajac mu cala sytuacje. podejrzewam ze sklep odezwie sie w tym tygodniu i nie beda czekac.
    FeelMe, proszę, zrób wszystko zgodnie z przepisami.. Oddałaś aparat do SPRZEDAWCY i od niego oczekuj odpowiedzi. I nie odpowiedzi "czemu serwis nie przyjął...?" tylko odpowiedzi SPRZEDAWCY na roszczenie (!!!!) To sprzedawca ma obowiązek Ci odpisać i TYLKO i wyłącznie swoją opinię a nie komentarz odnośnie działań serwisu. Dla Ciebie serwis nie musi istnieć... To sprzedawca jest dla Ciebie stroną, pamiętaj o tym.

I nie czytaj postów Czachy, będziesz zdrowsza ;-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ok w takim razie każe im sie ustosunkwoac do mojej reklamacji jak zadzwonia. dzieki Tomek za wszystkie rady. na razie idzie wszystko zgodnie z przepisami przynajmniejz mojej strony. zapewne w tym tygodniu bee pisac odwolanie do reklamacji.

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

@Czacha ciesz sie, ze Ty ani Twoja firma nie miala doczynienia ze mna, kilka firm w Warszawie pamieta mnie na tyle dobrze, ze podejrzewam, ze nie sprzedaliby mi nic wiecej, po tym jak reklamowalem sprzet na gwaracji. A to co piszesz to w wiekszosci bzdury, ktore moze wciskac naiwnym klientom.

@FeelMe posluchaj wiekszosci i walcz do konca. Nie przejmuj sie wogole serwisem, tak jak wiekszosc radzi on dla Ciebie nie istnieje. Zadaj od sklepu odpowiedzi na pismie jakaby ona nie byla. Sprawe masz wygrana, to tylko kwestia czasu.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

sprecyzuj, co jest bzdura? bo zaczynasz pisac tak jak gosc od aukcji 20D z nowej serii ktora "ma prosto przyklejony wyswietlacz"

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FeelMe
    wiec jednak facet z serwisu dzis zadzwonil i okazalo sie ze KIEROWNIK SERWISU NIE PRZYJMIE MOJEJ REKLAMCJI I CO ZA TYM IDZIE APARATU DO EKSPERTYZY, gdyz stwierdzil ze okres dla niezgodnosci z umowa to miesiac. jak sie okazalo do serwisu z aparatem pojechala sama kierowniczka sklepu i przerwala panu denne tlumaczenia w pol zdania proszac zeby przyslal swoje uzasadnienie na pismie do sklepu. tak wiec aparat pozostal w sklepie, nie byl ani minuty w serwisie a kierownik odrzucil reklamacje. i co teraz?
    Co napisałaś w pismie ?? dokładnie...
    Pozdrawiam
    Marek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ze na mocy ustawy o szczegolnej sprzedazy konsumenckiej prosze o naprawienie usterki czyli w tym wypadku wymiane matrycy

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FeelMe
    ze na mocy ustawy o szczegolnej sprzedazy konsumenckiej prosze o naprawienie usterki czyli w tym wypadku wymiane matrycy
    FellMe... nie możesz jako konsument narzucać serwisowi sposobu usunięcia usterki. To oni, nie Ty mają autoryzację producenta (w tym wypadku) aparatu i tylko oni mogą decydować w jaki sposób ma być ona usunięta ("regeneracja" czy wymiana matrycy, czy całego aparatu) :-).

(Chyba) doradzałem Ci, byś poprosiła o usunięcie usterki w ramach gwarancji lub w przypadku braku takiej możliwości o ekspertyzę serwisu autoryzowanego firmy Nikon wyjaśniającą w jaki sposób mogło dojść do powstania usterki i jaki mógł być w tym Twój udział... poc co ta Ustawa
    Pozdrawiam
    Marek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

rzecznik tak dorzadzil - niezgodnosc z umowa

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Rzecznik doradził bardzo dobrze. Piszesz do sklepu a nie serwisu powołując się na niezgodność z umową a nie gwarancję. I wtedy nie interesuje Cie zupełnie jakie kontakty ma sklep z jakimś-tam serwisem.
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sluchajcie, juz wiem ze oni odrzuca ta reklamacje. sklep pewnie tez. co mam robic dalej? tu chyba moze pomoc tylko rzecznik.

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów